Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore (8 iulie)

Ieri, 08.07.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 138.600 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 41.000 mijloace de transport (dintre care 13.500 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 70.000 persoane cu 20.000 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 68.600 persoane cu 21.000 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 37.800 de persoane şi 17.300 de mijloace de transport (6.000 automarfare), din care pe sensul de ieşire în ţară au fost aproximativ 21.200 de persoane cu 9.100 mijloace de transport şi 4.100 automarfare.

Poliţia de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care în continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Citeste și:  Permise de conducre reținute pentru drifturi în Poiana Brașov

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

-44 fapte ilegale (30 infracţiuni şi 14 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

-au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 4.100 lei;

-valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 12.400 lei.

Citeste și:  Amendă și confiscare materialului lemnos pentru o societate comercială din Zărnești

-nu s-a permis intrarea în ţară a 45 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 24 cetăţeni români din diferite motive legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.