ŞOC în noaptea alegerilor. PLUS pregătește preluarea conducerii Alianței cu USR

”Încercăm să găsim o cale pentru a rămâne în Alianță împreună. Ne așteptăm ca în USR să scoată cuțitele la Dan Barna, dar problema e că nu are cine să-l înlocuiască. Cosette Chichirău sau Stelian Ion sunt posibili candidați la șefia partidului, dar nu au anvergura necesară”, au declarat pentru G4Media.ro surse din PLUS. Dacă Dan Barna nu intră în turul 2 al prezidenţialelor, situaţia din interiorul alianţei-vedetă a ultimelor luni de zile se poate complica chiar din această noapte.

Imediat după ora 21.00, liderii partidului lui Dacian Cioloş au iniţiat un proces rapid de consulare a filialelor partidului pentru a vedea care este mişcarea rapidă pe care o pot face tocmai pentru a nu pierde valul de simpatie cunoscut de USR-PLUS.

Citeste și:  Parcul de pe platforma Lubrifin – IUS, în dezbaterea Consiliului Local

De aceea, una dintre variante ar fi inclusiv preluarea lidership-ului Alianței de către PLUS, sub forma unei fuziuni între cele două partide, anunţă sursa citată. Liderii PLUS intenționează să facă acest pas cât mai repede pentru a evita degradarea previzibilă a relațiilor dintre cele două partide în cadrul alianței, au explicat pentru G4Media.ro surse de la vârful partidului.

Cei de la PLUS iau în calcul și varianta consolidării Alianței USR/PLUS prin înscrierea ei la Tribunal, având în vedere că în acest moment Alianța există doar pe hârtie, fiind vorba de o alianță politică încheiată doar pentru alegerile europarlamentare din mai, nu de o alianță electorală.

Citeste și:  Noutate pe piața muncii: persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice. Prestatorii beneficiază de drepturi pe care le au și angajații

Sursă: G4media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.