SRI: Scopul exerciţiului antiterorist din Brașov – verificarea modului în care instituţiile cooperează într-o situaţie cu multe necunoscute

Exerciţiul antiterorist organizat, marţi, de Serviciul Român de Informaţii are ca obiectiv principal verificarea modului în care instituţiile cooperează şi comunică între ele într-o situaţie cu multe necunoscute, precizează instituţia.

Sursa citată menţionează că este vorba despre un exerciţiu organizat anual cu instituţiile din Sistemul Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului.

„Se derulează dinamic în mai multe puncte din ţară. Pentru a fi veridic şi cât mai util pentru participanţi, nu putem dezvălui exact locurile în care vor exista incidente. În scenariile pe care le-am pus în practică astăzi am avut în vedere o cazuistică relevantă din ultimii ani în multe atentate teroriste din Europa şi nu numai. Este vorba de atacatori singuratici, în proces rapid de radicalizare, care acţionează la întâmplare în zone foarte aglomerate şi care ulterior se retrag de la locul faptei. Obiectivul principal al exerciţiului este verificarea modului în care instituţiile cooperează şi comunică între ele într-o situaţie cu multe necunoscute”, adaugă SRI.

Citeste și:  Val de viroze respiratorii în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.