Stand with Ukraine – 24 iulie, Piața Sfântul Ioan

Duminică, 24 iulie, în piața Sf. Ioan va avea loc evenimentul Stand with Ukraine (Solidari cu Ucraina). În cadrul acestui eveniment, care va începe la ora 11 dimineața și va dura până seara, vor avea loc master class-uri, o expoziție de artizanat, se va oferi mâncare și vor avea loc și momente de dans și muzică.

„Duminica aceasta se împlinesc cinci luni de când a începutul războiul din Ucraina și nu trece zi fără vești despre noi bombardamente asupra zonelor rezidențiale, pașnice, departe de linia frontului. Pe 24 iulie marcăm aceste cinci luni printr-un eveniment care ne arată frumusețea culturii ucrainene și reziliența familiilor care au fost nevoite să lase totul în urmă și să caute un nou acasă”, transmit organizatorii.

Comunitatea ucraineană din Brașov a pregătit acest eveniment în semn de recunoștință pentru gazdele orașului – instituții, companii, persoane private și voluntari care i-au ajutat în tot acest timp.

Citeste și:  Noaptea ca ziua la Complexul Sportiv Carpați din Brașov! Se montează stâlpii de nocturnă

„Dacă ai fost implicat în vreo acțiune de sprijin pentru refugiați, dacă ți-ai făcut deja prieteni ucraineni sau dacă vrei pur și simplu să cunoști niște oameni sufletiști, hai cu noi duminica aceasta în Piața Sfântul Ioan, începând cu ora 11:00”, mai spun organizatorii.

Artiștii au pregătit expoziții, concerte și spectacole de dans, copiii au exersat coregrafii ca pentru o serbare de final de an școlar, iar gospodinele au pregătit bunătăți tradiționale ca de sărbători.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăria Municipiului Braşov, Filarmonica Brasov, Migrant Integration Center Brasov, Amurtel Romania, Do.Sweet și Fundația Cărturești.

Programul evenimentului:

  • 11:00-15:00

Ateliere pentru copii
Stand de informare şi expoziție foto
Zonă foto şi picturi pe față
Artizanat şi meşteşuguri

  • 15:00-17:30 Gustări tradiționale ucrainene
  • 17:30 Concert

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.