Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile. Prevederi noi cuprinse în această decizie

Guvernul a aprobat, astăzi, prelungirea stării de alertă, cu încă 30 de zile, pe întreg teritoriul României, începând din data de 12 iunie, a anunţat prim-ministrul Florin Cîţu, precizând că la meciul din optimile Campionatului European de Fotbal, care se va desfăşura în România, va fi permis accesul publicului până la 50% din capacitatea tribunelor Arenei Naţionale.

Prim-ministrul a precizat, de asemenea, la finalul şedinţei Executivului, că se redeschide punctul de trecere a frontierei României cu Republica Moldova de la Rădăuţi Prut, judeţul Botoşani.

El a mai anunţat că s-a decis permiterea organizării şi desfăşurării în aer liber a evenimentelor, întrunirilor în cadrul campaniei electorale aferente alegerilor locale parţiale din data 27 iunie, cu participarea unui număr de până la 1.000 de persoane.

Potrivit lui Cîţu, s-a stabilit şi extinderea numărului de persoane care să participe la evenimente private, nunţi, botezuri, la maxim 200 în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de 2 mp pentru fiecare.

Hotararea CNSU Nr.38 https://www.mai.gov.ro/wp-content/uploads/2019/01/Hotararea-CNSU-nr.-38-din-09.06.2021.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.