Stimulent de 1.500 de lei pentru părinţii care se întorc la muncă până la împlinirea vârstei de 6 luni a copilului

Părinții care se află în concediu, dar care aleg să se întoarcă la muncă până când copilul împlinește 6 luni, vor primi un stimulent din partea statului în valoare de 1.500 de lei. Totodată, rămâne valabil și stimulentul de 650 de lei pentru cei care se întorc în termenul legal, a declarat miercuri, 7 aprilie, ministrul Raluca Turcan, după şedinţa de Guvern.

Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care se acordă părinţilor aflaţi în concediu de creştere a copilului un stimulent de 1.500 de lei dacă aceştia aleg să se întoarcă la muncă până la împlinirea vârstei de 6 luni a copilului. Acesta este o măsură activă care încurajează întoarcerea la muncă. De asemenea, contribuie la creşterea veniturilor părinţilor, scade riscul deprofesionalizării şi asigură o forţă de muncă necesară în momentul de faţă la nivelul angajatorului. Practic, noile prevederi incluse în acest proiect sunt următoarele: se acordă un stimulent de 1.500 de lei în locul stimulentului de 650 de lei dacă părinţii aleg să se întoarcă la muncă mai devreme de împlinirea vârstei de 6 luni de către copil sau vârsta de 2 ani, respectiv 3 trei ani în cazul copilului cu dizabilităţi”, a spus Raluca Turcan.

Citeste și:  Lidl organizează a zecea ediție a campaniei de colectare a alimentelor, un gest de solidaritate pentru comunitățile defavorizate

Astfel, potrivit ministrului Turcan, noua ordonanță prevede următoarele aspecte:

  • Stimulentul se acordă în locul celui de 650 de lei, dacă părinții se întorc înaintea împlinirea vârstei de șase luni pentru copil sau vârsta de 2 ani sau 3 ani pentru copii cu dizabilități.
  • Stimulentul de 650 de lei se menține pentru părinții care revin în activitate până la împlinirea vârstei de 2 ani, de asemenea se aplică după împlinirea de către copil a vârstei de șase luni sau 1 an, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, sau de 3 ani în cazul copilului cu dizabilități.
  • Stimulent de inserție de 650 de lei și pentru părinții care se întorc la lucru în timpul perioadei de îngrijire a copilului cu dizabilități 3-7 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.