Strada Sforii din Brașov ar putea fi închisă pe timp de noapte

Strada Sforii din Brașov ar putea fi închisă pe timp de noapte. Fundaţia Monumentelor Istorice Braşov vrea să instaleze grilaje antivandalizare.

În această situație s-a ajuns din cauza faptului că strada Sforii, fiind unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din centrul Brașovului, este ținta celor care nu respectă legea și vandalizează.

Kristina Creoşteanu, directorul executiv al Fundaţiei Monumentelor Istorice, a oferit detalii la emisiunea Pulsul Zilei, de la Radio România Brașov FM: „Pe timpul nopții este zgomot foarte mare produs de trecători pe stradă. De la simpli pietoni, vizitatori, la tineri cu trotinete și au trecut chiar și persoane cu motociclete. Spre stradă dau ferestre, în spatele cărora trăiesc oameni. Avem vecini care pleacă dimineața la 04.00 pentru că lucrează la cantina de ajutor social. Avem familii cu bebeluși. E foarte greu să te odihnești”.

În urma cu patru ani, autoritățile brașovene au amenajat o zonă pe strada Sforii, unde turiștii puteau lăsa mesaje. Acel spațiu se pare ca nu le-a fost suficient trecătorilor, iar întreaga stradă a ajuns să fie mâzgălită.

Citeste și:  Brasovstiri.ro vă urează Paşte fericit!

Sursa foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.