Surse: ‘Șansele ca cel de-al doilea copil luat de Olt să mai fie în viață sunt nule’

Dramă inimaginabilă într-o familie din Bogata Olteană, județul Brașov: unul dintre copii a murit înecat, iar cel de-al doilea este căutat în apele Oltului. Cei doi băieți au 14 ani și sunt frați vitregi. Au plecat ieri de acasă pe malul apei să se joace. S-au aventurat pe un pod de gheață format la mal. La un moment dat gheața s-a rupt sub picioarele lor.

Copii au fost luați de apele învolburate. Unul dintre băieți a fost scos la mal câteva zeci de metri mai în aval. nu a supraviețuit însă. Corpul lui a fost găsit în această dimineață de echipele de salvatori. Polițiștii, pompierii și jandarmii au început căutările, ieri seară, alertați fiind de părinții îngrijorați. Se însera, iar copiii nu se întorceau acasă.

Citeste și:  41% dintre angajați sunt nemulțumiți de actualul loc de muncă. O treime declară că își va schimba jobul în perioada următoare

Părinții i-au căutat prin sat, apoi au întrebat de ei pe la prietenii de joacă. Totul a fost în zadar. A fost alertată Poliția care a început căutările. Echipele de salvatori au căutat seara trecută până la căderea întunericului. În această dimineată echipele de salvatori s-au întors. Unul dintre copii a fost găsit fără suflare la mal. Murise înecat.

Manevrele de resuscitare au fost inutile. „Și dacă ar fi ieșit viu din apă, nu ar fi avut sanse. Lupta cu râul l-a stors de puteri, iar temperatura apei este foarte scăzută. Hipotermia s-a instalat imediat. Dacă ieșea la mal viu tot nu avea șanse. Murea înghețat” a declarat unul dintre salvatori.
Pentru celălalt copil autoritățile se așteaptă la ce este mai rău. Specialiștii spun că cei doi copii se aflau împreună pe podul de gheață. „Doar o minune îl putea salva. Nu știm prim ce miracol ar mai putea fi în viață, dar sperăm. Sperăm să sune cineva și să spună că l-a recuperat din apă, în aval, poate un cioban care nu a putut să anunțe. Altfel, este pierdut. Este o tragedie”, a încheiat unul dintre criminaliștii care participă la căutări.

Citeste și:  Începe finala Campionatului Național de hochei pe gheață: Corona Brașov luptă pentru tripla istorică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.