Sute de brașoveni au protestat față de războiul din Ucraina

Brașovenii, dar și ucraineni, refugiați în orașul nostru, au mers ieri, în fața primăriei, să își arate susținerea față de lupta poporului ucrainean pentru libertate și democrație, pentru a protesta față de invazia pe care Rusia o desfășoară împotriva stat independent. În jur de 200 de oameni au protestat la Brasov față de razboiul din Ucraina.

Mesajele pe care le-au transmis aceștia au fost adresate atât celor care luptă pentru Ucraina, cât și pentru Rusia și chiar NATO: Nu, războiului; Stop uciderii copiilor Ucrainei; NATO, închideți spațiul aerian deasupra Ucrainei sunt doar câteva dintre mesajele cu care au venit cei prezenți.

Alături de ei s-a aflat și primarul Allen Coliban, mesajul acestuia pentru ucraineni fiind ,,Nu sunteți singuri, noi, brașovenii, asemenea locuitorilor din toate orașele europene, susținem lupta voastră pentru libertate, pentru democrație, pentru un stat independent”.

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

Primarul orașului Nikolaiev, Oleksandr Senkevych, le-a mulțumit personal brașovenilor pentru sprijin: „Dragă comunitate din Brașov. Vă mulțumim pentru ajutorul umanitar pe care l-ați trimis Nikolaiev. în aceste zile grele. Nu vom uita niciodată acest lucru și vom aprecia întotdeauna bunătatea voastră”.

Acest eveniment a fost organizat de Primăria Brașov la inițiativa lui Dario Nardella, președintele Eurocities și primar al Florenței, care a invitat toți primarii și cetățenii orașelor europene să se alăture acestui demers.

Și locuitorii din Bologna, Braga, Florența, Milano, Marsilia, Nisa, Rotterdam sau Roma s-au alăturat pentru a susține poporul ucrainean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.