Tichete de masă pentru pensionari. În ce condiții se acordă

Pensionarii beneficiază anual de tichete de masă și de călătorii compensate cu trenul. Vezi mai jos care sunt condițiile de acordare.

Pensionarii au dreptul legal la 6 călătorii compensate cu trenul, anual, dar mulți dintre aceștia nu le folosesc. Din acest motiv, legiuitorul are în vedere acordarea unei facilități pentru acei pensionari care nu folosesc aceste tichete de călătorie și propun valorificarea acestora într-un alt mod.
Potrivit unei propuneri legislative, tichetele de călătorie neutilizate, care sunt distribuite anual pensionarilor, ar putea fi transformate în bonuri de masă
Aceasta vizează pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, dar și pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale. Astfel, în cazul în care biletele nu au fost folosite în cursul anului, acestea pot fi compensate în tichete de masă.
”De acestea facilitate vor beneficia aproximativ 4.537.000 de pensionari, aflați în evidența Casei Naționale de Pensii Publice, precum și cei aflați în evidența Caselor Sectoriale de Pensii”, mai notează inițiatorii.

Citeste și:  Kärcher a curățat Teatrul Sică Alexandrescu și Piața Sfatului din Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.