Tineri din 32 de țări au petrecut de Halloween în Brașov

Evenimentul Halloween in Transylvania organizat de Erasmus Student Network (ESN) România a avut loc în perioada 27 – 30 octombrie. Ajuns la cea de-a zecea ediție, evenimentul a reunit în Brașov peste 800 de tineri din 32 de țări. Acesta a îmbinat activități culturale, menite să-i introducă pe tinerii veniți cu o bursă Erasmus+ în istoria și cultura națională, cu activități tematice de Halloween.

În fiecare an, ESN România reunește la Brașov sute de tineri la finalul lunii octombrie. Anul acesta evenimentul a fost organizat în lumina Anului European al Tineretului și aniversării a 35 de ani a programului Erasmus – un program al Uniunii Europene care sprijină educația, formarea profesională, tineretul și sportul în Europa. În ultimii 35 de ani au existat peste 10 milioane de participanți în diferite proiecte finanțate prin programul Erasmus.

Citeste și:  Alarmă în creștere: Peste 100.000 de intervenții ale polițiștilor în cazuri de violență domestică în 2023

În cadrul ediției de anul acesta a Halloween in Transylvania au fost organizate vizite la castelele din zona Brașov, o paradă a steagurilor, o vânătoare de comori, dar și petreceri tematice. O altă activitate de mare amploare a avut loc la Râșnov – Erasmus Generation Summit, în colaborare cu EUROPE DIRECT Râșnov. În cadrul acesteia, tinerii au participat la diverse activități și ateliere pe tematici relevante și de actualitate: biodiversitate, sustenabilitate, democrație și implicare civică, cultură și multiculturalitate, dar și sănătate mentală.

“Ne bucură extrem de tare să reluăm organizarea evenimentului Halloween in Transylvania, după doi ani de pauză din cauza pandemiei. Anul acesta ne-am propus ca pe lângă activitățile de tradiție pe care le organizăm an de an, să creăm și contextul ca participanții să interacționeze și să dezbată tematici relevante, astfel am organizat Erasmus Generation Summit. Sunt tineri din 32 de țări, preponderant din Europa, dar avem participanți și din Japonia, Coreea de Sud, Statele Unite al Americii, Canada, Brazilia, Peru, Kazahstan, sau Algeria. Considerăm că prin acest eveniment am reușit să creăm legături între tineri, susținând astfel dialogul și cooperarea interculturală.” – Cristian Constantin Pașka, coordonatorul proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.