Trafic restricționat pe două străzi din Brașov: Acces limitat de bariere inteligente

Începând de joi, 28 mai, se introduce un nou sistem de acces cu autoturismele pentru cetățenii care locuiesc pe străzile Postăvarului și Mihai Sadoveanu (tronsonul închis circulației rutiere, între str. Republicii și Corpul T al Universității Transilvania).

Noul sistem de restricționare a accesului, instalat pe cele două străzi, este compus dintr-o barieră auto și o cameră video capabilă să înregistreze și să identifice numerele de înmatriculare de pe autovehicule.

Odată citit numărul de înmatriculare, acesta este comparat cu baza de date, iar bariera este ridicată automat, doar pentru acele vehicule înregistrate ca având liber acces în zonă.

În această categorie sunt incluși riveranii, serviciile de urgență și prestatorii de servicii municipale (iluminat public și salubritate).

Citeste și:  Consiliul Județean Brașov investește în modernizarea drumului județean DJ 106B Vulcan - Holbav

În cazul altor categorii este necesară obținerea unui permis de liberă trecere, la eliberarea căruia numărul de înmatriculare este înregistrat în baza de date, pe durata valabilității permisului.

Una dintre componentele importante ale acestui sistem este că toate identificările și deciziile de acces se iau local, prin echipamentele instalate la fiecare barieră, nefiind necesară conexiune prin internet cu un server. Camerele video instalate în aceste zone înregistrează orice abuz sau utilizare necorespunzătoare a sistemului, și raportează automat incidentul poliției locale.
Utilizarea acestui sistem automat elimină eroarea umană, asigurând accesul, în zona restricționată, doar a persoanelor care au acest drept. Menționăm că sistemul a fost testat pe parcursul întregului sezon de iarnă, în Poiana Brașov, și rezultatele au indicat o detecție corespunzătoare în condiții de ninsoare, ploaie, zi/noapte și variațiilor de temperatură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.