Tragedia unui copil captiv în cușcă: Patru ani de muncă forțată la o stână din Brașov

Potrivit procurorilor DIICOT, un minor a fost exploatat timp de patru ani, fiind închis într-o cușcă la o stână din județul Brașov și obligat să muncească. Miercuri, polițiștii au efectuat descinderi în locul unde copilul era ținut captiv.

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov împreună cu poliţişti din cadrul B.C.C.O. Braşov efectuează percheziţii domiciliare la două aşezări pastorale (stână şi grajduri) situate pe raza judeţului Braşov, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi rele tratamente aplicate minorului. Din cercetările efectuate într-o cauză penală, finalizată prin trimiterea în judecată a trei inculpaţi (rechizitoriul din 11.01.2024), a reieşit faptul că în perioada 2018 – 2022 aceeaşi victimă minoră, a fost exploatată prin obligarea la muncă în condiţii deosebit de grele de către un făptuitor, proprietar al unor stâne situate pe raza unei comune din judeţul Braşov”, a precizat DIICOT – – Serviciul Teritorial Braşov, potrivit Agerpres.

Citeste și:  Accident cu trei autovehicule implicate, pe centura municipiului Brașov

Conform informațiilor furnizate de sursa menționată, un minor a fost supus unor agresiuni repetate și ținut într-o cușcă la o stână, fără condiții minime de igienă, fiind menținut într-o stare de aservire constantă. Potrivit surselor judiciare citate de News.ro, copilul exploatat are 13 ani. Audierile vor avea loc la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov, cu sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Brașov. Expertiza specializată a fost asigurată de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Sursa foto: DIICOT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.