Tragedie în Golful Aden: Cel puțin 49 de persoane pierdute în naufragiul unei bărci

Cel puțin 49 de vieți s-au stins după ce o barcă s-a răsturnat în largul coastei Yemenului, potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație (IOM) a Națiunilor Unite (UN), într-un incident devastator care a cuprins șase copii și 31 de femei. În total, barca transporta 260 de oameni din Somalia și Etiopia.

Supraviețuitorii au relatat echipelor de salvare că ambarcațiunea s-a scufundat în ziua de luni din cauza vânturilor puternice. Până în prezent, 71 de persoane au fost salvate, dar operațiunile de căutare continuă pentru a găsi cei dispăruți, numărându-se 140 de persoane. Națiunile Unite au comunicat că barca a părăsit duminică Somalia.

Autoritățile locale din Rudum, un oraș situat în sudul Yemenului, au dezvăluit că cei aflați la bord erau imigranți care utilizau țara ca punct de tranzit pentru a ajunge în statele mai bogate din Golful Persic.

Citeste și:  Alarmant! Mii de elevi cu note sub 5, admiși la liceu

În ciuda conflictului armat care afectează Yemenul de aproape un deceniu, numărul migranților care ajung anual în această țară s-a triplat între 2021 și 2023. În prezent, aproximativ 380.000 de migranți se găsesc în Yemen, conform datelor furnizate de IOM.

Migranții sunt de obicei transportați de traficanți pe bărci supraaglomerate, în condiții extrem de periculoase. Din 2014 și până în prezent, cel puțin 1.860 de persoane au pierit și 480 s-au înecat pe ruta de 320 de kilometri care leagă Somalia de Yemen, conform datelor înregistrate de IOM. Această tragedie reprezintă un alt apel de alarmă asupra riscurilor enorme pe care le implică migrația ilegală în această regiune instabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.