Trei tineri pianiști din România, Coreea de Sud și Polonia, calificați în Finala Concursului Internațional George Enescu

Adela Liculescu (România), Yeon-Min Park (Coreea de Sud) și Marcin Wieczorek (Polonia) s-au calificat în Finala Secțiunii de Pian a Concursului Internațional George Enescu 2020/2021. Rezultatele au fost anunțate vineri seară de juriul de specialitate format din Cristina Ortiz (Președinte), Dana Borșan, Hyoung-Joon ChangPhilippe DinkelPeter JablonskiAndrei PisarevRoland PöntinenJosu de Solaun și Zhe Tang.

În Semifinala care a avut loc vineri, 21 mai, la Ateneul Român, au participat 8 tineri din 7 țări: Jack Campbell (Marea Britanie), Salih Can Gevrek (Turcia), Nikolai Kuznetsov (Rusia), Hoyel Lee (Coreea de Sud), Adela Liculescu (România), Yeon-Min Park (Coreea de Sud), Chun Lam U (Hong Kong) și Marcin Wieczorek (Polonia).

Citeste și:  7 ani de la moartea Regelui Mihai I

Jurizarea a fost făcută într-un sistem hibrid: 6 membri ai juriului sunt prezenți la București, urmărind recitalurile semifinaliștilor în direct, la Ateneul Român, iar 3 au vizionat prestațiile tinerilor muzicieni prin transmisiune online.

Publicul va putea asculta în Finala Secțiunii de Pian care are loc duminică, 23 mai, la Ateneul Român, de la ora 18.00, trei concerte cu orchestră interpretate de cei 3 finaliști ai Secțiunii, având în program Ceaikovski Concertul nr. 1 în si bemol minor pentru pian și orchestră op. 23Rahmaninov Concertul nr. 3 în re minor pentru pian și orchestră op. 30 și Chopin Concertul nr. 1 în mi minor pentru pian și orchestră op. 11. Aceștia vor fi acompaniați de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta maestrului John Axelrod.

Citeste și:  7 ani de la moartea Regelui Mihai I

Concursul George Enescu funcționează ca o platformă internațională de lansare pentru viitorii muzicieni de marcă ai lumii și de promovare a compozițiilor marelui muzician român în rândul noii generații de artiști din toată lumea, și este, astfel, o completare firească a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural internațional organizat în România. Concursul are patru secțiuni – vioară, violoncel, pian și compoziție – și se situează în top cinci la nivel mondial în peisajul competițiilor de muzică clasică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.