Trifecta aeriană la Aeroportul Brașov: Trei mari companii aeriene își manifestă interesul

Odată cu aderarea României la AirSchengen, aeroporturile din țară trebuie să implementeze modificările cerute în cadrul planului de aderare. În acest sens, Aeroportul Internațional Timișoara a dat startul și a construit un terminal dedicat zborurilor Schengen. De asemenea, și reprezentanții Aeroportului Brașov au făcut cunoscute schimbările semnificative planificate.

Schimbări semnificative la Aeroportul Brașov:

Există o probabilitate ridicată ca, începând cu luna iunie, Aeroportul Brașov să primească noi operatori, precum Fly Lili și Dan Air. Începând din 2025, se presupune că Ryan Air se va alătura acestor companii. De asemenea, începând cu data de 31 martie, pasagerii români nu vor mai trebui să stea la controlul de frontieră în cazul în care călătoresc către o destinație din spațiul Schengen.

Pentru a eficientiza fluxul de pasageri, aeroporturile vor institui două căi distincte: una pentru zborurile interne Schengen și alta pentru cele externe. Această măsură elimină și principala problemă care a dus la încetarea colaborării dintre operatorul de zbor Dan Air și Aeroportul Brașov.

Aeroporturile din România devin un punct focal de interes pentru companiile aeriene:

„La Brașov a început evaluarea și schimbarea fluxurilor în momentul apariției Hotărârii de Guvern. De fapt, este destul de simplu: fluxul plecărilor externe devine fluxul non-Schengen, iar cel al plecărilor interne devine fluxul Schengen. Se schimbă signalistica și apar noi obligații pentru condiția transporturilor aeriene, iar noi am asigurat spații, legături Internet. La fel și la Poliția de Frontieră, apar spații pentru controlul minorilor sub 16 ani”, a explicat managerul Aeroportului Internațional Brașov, Constantin Albu.

După integrarea României în Spațiul Schengen, aeroporturile din țară au câștigat atenția sporită a companiilor aeriene. Operatorul german Fly Lili și-a exprimat intenția de a începe operațiunile din luna iunie, având ca bază Aeroportul Brașov.

Parteneriatul între Aeroportul Brașov și Ryan Air:

În plus, Ryan Air este în discuții cu autoritățile aeroportuare pentru a stabili operațiuni de zbor de pe aeroportul din apropierea Tâmpei. Astfel, nu poate fi exclus ca, începând cu 2025, avioanele companiei să decoleze de pe Aeroportul Brașov.

„Purtăm discuții cu Dan Air și singura noastră problemă în revenirea lor este extinderea platformei de îmbarcare/debarcare aeronave. Deja lucrăm la studiul de fezabilitate al acestui proiect și sper ca în toamnă să fie autorizat de Autoritate, ca să putem demara licitația pentru proiectare și execuție”, a mai dezvăluit Constantin Albu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.