Turiști rămași pe Tâmpa după oprirea telecabinelor. Salvamontiștii au intervenit!

Salvamontiștii brașoveni au participat, ieri, la o acțiune de recuperare a șase persoane, de pe Tâmpa, care au ajuns la instalația de transport pe cablu după închiderea programului de funcționare.

Apelul inițial a vizat 15 persoane, care nu suferiseră nicio afecțiune și care nu erau rătăcite, dar care doreau să ajungă în oraș cu telecabina. Ajunși după încheierea programului de funcționare, aceștia nu au mai avut cu ce să coboare și au sunat la salvamont.

Salvatorii montani de serviciu i-au îndrumat să meargă la vale pe Drumul de Alimentare, dar cu toate acestea pentru 6 tineri s-a intervenit, fiind transportați cu autoutilitara.

Salvamontiștii atrag atenția turiștilor care doresc să coboare de pe munte cu instalațiile de transport pe cablu, să verifice în prealabil orarul de funcționare a acestora, în special ora ultimei curse, să dispună întotdeauna de o marjă de timp și să nu mai urce pe munte la ore târzii, deoarece pot găsi instalațiile închise, iar timpul de lumină este considerabil redus în acest anotimp.

Citeste și:  Olandezul care a înfruntat COVID timp de 613 zile: Virusul suferă peste 50 de mutații în corpul său, rămâne nevindecat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.