Turul României 2022 va ajunge și anul acesta în Brașov! Aproape 850 km, peste 130 de cicliști, 6 zile, 5 etape

Federația Română de Ciclism, alături de Ministerul Sportului și Auchan Retail România, în calitate de partener principal, anunță ediția cu numărul 55 a Turului României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei. Competiția se va desfășura în perioada 6-11 septembrie 2022 pe un traseu de aproximativ 850 km care pornește din Satu-Mare și trece, înainte de a ajunge la București, prin Bistrița, Târgu-Mureș, Făgăraș și Curtea de Argeș. Potrivit organizatorilor, peste 20 de echipe profesioniste din 13 țări și-au confirmat deja participarea.

Ca de fiecare dată, traseul Micii Bucle este construit astfel încât să pună în lumină importante zone turistice din România. Anul acesta, plutonul va traversa, printre altele, Țara Lăpușului în Maramureș, Colinele Transilvaniei și cel mai spectaculos drum din țară – Transfăgărășan. Turul României începe anul acesta la Satu Mare, unde are loc, înainte de start, evenimentul de prezentare a echipelor, pe data de 5 septembrie, de la ora 19:30. Competiția va debuta pe data de 6 septembrie, în Piața Libertății din Satu Mare, cu o cursă-prolog, aceasta fiind urmată de 5 etape:

  • Etapa 1 (7 septembrie): Satu Mare – Bistrița
  • Etapa 2 (8 septembrie): Bistrița – Târgu Mureș
  • Etapa 3 (9 septembrie): Târgu Mureș – Făgăraș
  • Etapa 4 (10 septembrie): Cristian – Curtea de Argeș
  • Etapa 5 (11 septembrie): circuit în București

 „Anul acesta cred că putem spune, fără teama de a greși, că va fi cea mai mare ediție organizată vreodată și pentru acest lucru trebuie să mulțumim partenerului principal Auchan și Ministerului Sportului. Cred că ar trebui, de fapt, să mulțumim fiecărui român, ciclist sau neciclist, care se gândește cu bucurie la caravana multicoloră care va traversa România. Dacă vă întrebați cum ne puteți susține, vă ajut eu cu răspunsul: să transmiteți puțin din energia voastră către Turul României și mai ales către sportivii români! Avem nevoie de ea: să fim o singură inimă care bate pentru ciclism, adaugă Alex Ciocan, Președintele Federației Române de Ciclism.

Dacă în 2021 au participat la Turul României 16 echipe, anul acesta deja și-au confirmat participarea 22 de echipe profesioniste din țări precum Spania, Columbia, China, Irlanda, Polonia, Cehia, Italia, Austria, Germania, Olanda, Noua Zeelandă, printre care și echipa pro-continentală CAJA RURAL, aflată pentru prima dată în România.

Citeste și:  Guvernul prelungește plafonarea tarifelor RCA până la 30 iunie

În competiție sunt înscrise și echipele naționale ale României și Bulgariei, precum și toate cele trei echipe continentale din România: MENTORISE ELITE TEAM CFX, GIOTTI VICTORIA SAVINI DUE și TEAM NOVÁK.

Turul României 2022 va fi transmis în direct pe canalul TV Sport Extra, precum și online, pe site-ul www.turulromaniei.ro și pe paginile de Facebook Turul României și Auchan. De asemenea, retrospectiva fiecărei etape va fi transmisă zilnic, în perioada competiției, pe TVR 1 și Digi Sport.

Pentru a încuraja mersul pe bicicletă, dar și ciclismul profesionist, Turul României va fi completat și anul acesta curse pentru micii amatori în orașele Satu Mare, Bistrița, Târgu Mureș, Făgăraș, Curtea de Argeș și București. Astfel, copiii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani vor avea ocazia să ia parte la competiții adiacente, special dedicate acestora. Potrivit organizatorilor, peste 450 de copii au participat în 2021 la competițiile dedicate organizate anul trecut în trei orașe.

Pentru al patrulea an consecutiv, Auchan Retail România este partener principal al Turului României, ca parte a unei colaborări de lungă durată demarată cu Federația Română de Ciclism. Prin acest parteneriat, compania se implică activ în dezvoltarea sportului în România, continuând astfel programele de responsabilitate dedicate societății românești. Astfel, alături și de furnizorii săi care au decis să devină sponsori ai acestui proiect, compania pregătește și în acest an numeroase acțiuni, produse dedicate și proiecte speciale în magazinele Auchan și pe auchan.ro pe întreaga durată a competiției.   

„Cu entuziasm ne pregătim să dăm startul unei noi ediții a Turului Românei, o competiție emblematică, cu îndelungată tradiție în sportul românesc, și un important vector de promovare a frumuseților țării noastre și a unui stil de viață sănătos. Ne bucurăm să vedem că recunoașterea acestui eveniment crește de la an la an, dorința noastră fiind aceea de a construi, împreună cu partenerii noștri – Federația Română de Ciclism și Ministerul Sportului, precum și alături de furnizorii noștri, un eveniment de talie internațională și o cale de a inspira marii campioni de mâine, precum și pe fiecare român în parte”, a declarat Tiberiu Dănețiu, Director Marketing Auchan Retail România.

Citeste și:  Aproape 2.400 de intervenții și peste 9.500 de sancțiuni contravenționale în ultimele 24 de ore

De asemenea, din dorința de a promova turismul și frumusețile locale, Auchan le oferă clienților săi fideli șansa de a însoți gratuit Turul României cu autorulota. Astfel, cei ce își doresc să facă parte din caravana oficială a competiției, să trăiască emoțiile concursului alături de cicliști de top din Europa și, totodată, să redescopere o parte dintre cele mai frumoase zone ale țării, pot participa la concursul prin care Auchan oferă  5 autorulote complet echipate, alături de vouchere pentru carburant și mâncare, pentru a fi utilizate timp de 8 zile, pe traseul Turului României. Detalii despre concurs aici.  

Traseu complet Turul României 2022:

6 septembrie, Satu Mare

Prolog – 2.1km

Piața Libertății (Parcul Central) – Str. Decebal – Str. Micu Klein – Str. Mihai Eminescu – Str. Ion Budai Deleanu – Str. Gheorghe Șincai – Str. Aurel Popp – Str. Alexandru Ioan Cuza – Piața Libertății (Parcul Central) – Str. 1 Decembrie 1918 – Bulevardul Ion Constantin Brătianu.

7 septembrie

Etapa 1 – 202 km

Satu Mare – Hideaga – Mogoșești – Satulung – Arieșu de Pădure – Cătălina – Coaș – Rușor – Târgu Lăpuș – Dămăcușeni – Suciu de Jos – Agrieșel – Târlișua – Spermezeu – Căianu Mic – Uriu – Beclean – Blăjenii de Jos – Bistrița Primărie

8 septembrie

Etapa 2 – 181 km 

Bistrița – Viișoara – Herina – Lechința – Matei – Budești – Sărmășel Gară – Sărmașu – Șăulia – Pârâu Crucii – Sânpetru de Câmpie – Sărmașel Gara – Sărmașu – Șăulia – Pârâu Crucii – Raciu – Voiniceni – Târgu Mureș, Platou Cornești.

9 septembrie

Etapa 3 – 154 km 

Târgu Mureș – Ungheni – Căpâlna de Sus – Coroisânmărtin – Zagăr – Dumbrăveni – Biertan – Pelișor – Agnita – Dealu Frumos – Cincu – Rodbav – Soarș – Făgăraș Cetate. 

Citeste și:  Exponate inedite la primul muzeu al sporturilor din România, inaugurat la Brașov

10 septembrie

Etapa 4 – 210 km

Cristian – Vulcan – Zarnesti – Poiana Marului –  Sinca Noua – Sercaita  – Sebes (Jud Brasov) –Recea – Dragus – Victoria – Arpasu de Sus – Cartisoara – Transfagarasan – Balea Lac -Transfagarasn – Albestii de Arges – Valea Uleiului – Curtea de Arges, Curtea Domneasca.

11 septembrie, București

Etapa 5 – 6.4 km / tura – 15 ture – 96 km 

Rond Kiseleff Bd. Regele Mihai I (Șos. Pavel D. Kiseleff) –  Arcul de Triumf – Piața Presei Libere – Arcul de Triumf – Bd. Mareșal Constantin Prezan – Piața Charles de Gaulle – Bd. Aviatorilor – Piața Victoriei –  Bd. Regele Mihai I (Șos. Pavel D. Kiseleff)

Despre Turul României

Originile Turului României datează de la începutul secolului trecut când, inspirată de Turul Franței, publicația „Revista Automobilă” a organizat, în august 1910, Circuitul Munteniei, pe ruta București-Sinaia-Târgoviște-București. Odată cu venirea Primului Război Mondial, competiția s-a oprit. În 1934, ziarul „Sportul Zilnic” a organizat prima competiție ciclistă națională – Turului României, supranumit și „Mica Buclă”, pe o distanță de 1026 de kilometri, împărțiți în 7 etape. Pentru că a fost organizată cu pauze – cea mai notabilă de 10 ani, între  1936-1946 – competiția a ajuns de-abia la ediția 55, deși au trecut 88 de ani de la lansare. Ediția a 45-a (din 2008) a fost prima ediție care a figurat în calendarul Federației Internaționale de Ciclism.

Din 2019, competiția este organizată în parteneriat cu Auchan România. Ediția din acest an se va desfășura în perioada 6-11 septembrie. În cadrul competiției, vor fi acordate o serie de tricouri distincte: tricoul galben (liderul clasamentului general), tricoul alb (cel mai bun U23), tricoul roșu (cel mai bun sprinter), tricoul verde (King of the Mountain) și tricoul albastru (cel mai bun român).

Mai multe informații despre Turul României 2022 sunt disponibile pe www.turulromaniei.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.