TVA-ul de plată, eligibil pentru M1 și M2

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a avut o serie de discuţii, în ultimele săptămâni, în urma cărora a ajuns la concluzia că, pentru prima oară, cheltuiala cu TVA de plata este eligibilă pentru a fi plătită prin granturile acordate prin Măsura 1 și Măsura 2 (OUG 130/2020).

Astfel, în privința datoriei de TVA, soldul de taxă pe valoarea adăugată (din decontul de TVA) reprezintă creanță fiscală datorată bugetului de stat.(A nu se interpreta eligibilitatea TVA-ului ca referindu-se la TVA-ul aferent facturilor de achiziție. Este vorba strict de TVA-ul de plată rezultat din decontul de TVA (declarația 300). 

Beneficiarii pot utiliza microgranturile si granturile pentru capital de lucru pentru stingerea oricăror obligații fiscale declarate de beneficiar sau stabilite de organele fiscale prin declarațiile fiscale sau prin deciziile de impunere emise de organele de control, precum și pentru stingerea amenzilor de orice fel și a altor creanțe bugetare înscrise în titluri executorii emise spre recuperare de ANAF, care se fac venituri la bugetul statului.

 De asemenea, nu se face distincție în funcție de forma de organizare a beneficiarilor. Prin urmare, toate categoriile de beneficiari, inclusiv PFA, ONG, CMI etc. pot folosi banii primiți pentru achitarea datoriilor la bugetul de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.