Ultima ședință din 2022 a Guvernului, programată mâine. Ce măsuri ar putea fi adoptate

Executivul se va reuni, mâine, în ultima şedinţă de Guvern de anul acesta. Va elimina cel mai probabil declarația pe proprie răspundere, pentru ca toți cetățenii să beneficieze de tarifele plafonate la energie, indiferent de numărul locurilor de consum. Și problema pensiilor speciale ar trebui rezolvată mâine și ar putea fi adoptate facilităţile ce vor sprijini creşterea voluntară a salariilor, transmite TVR.

În ultima ședință de Guvern s-ar putea adopta acel act normativ care îi va încuraja pe patroni să mărească salariile, urmând ca aceștia să aibă facilități fiscale. De exemplu, acele salarii între 3.000 și 5.000 de lei, dacă vor fi mărite cu cel puțin 450 de lei, patronii vor avea o facilitate fiscală – pentru 200 de lei nu vor plăti taxe la stat.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Pe ordinea de zi poate fi introdus și actul normativ care vizează reforma pensiilor speciale, dar se va discuta probabil și despre eliminarea declarației pe propria răspundere, pentru ca toți cetățenii să beneficieze de tarifele plafonate la energie, indiferent de numărul locurilor de consum.

Sursa, TVR / Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.