Ultimele noutăți privind procedurile pentru intrarea în Grecia

In vederea efectuarii calatoriilor/vacantelor in Grecia, va transmitem mai jos procedurile pe care trebuie sa le aveti in vedere, pentru perioada urmatoare, la punctul vamal Kulata-Promachonas. Procedurile de mai jos NU se aplica calatoriilor cu avionul/chartere, unde NU este nevoie de teste moleculare, ci doar de completarea electronica a formularului de acces.

Toti cetatenii romani care intra in Grecia prin vama terestra (Kulata-Promachonas), incepand cu ziua de miercuri, 15 iulie 2020, ora 00:01 si pana la 29 iulie ora 00:01, au urmatoarele obligatii:

  1. Sa prezinte un test molecular RT-PCR cu rezultat negativ privind infectia cu COVID-19, efectuat cu maximum 72 de ore inainte de calatorie. In caz contrar, nu le va fi permisa intrarea pe teritoriul Greciei.
  2. Sa efectueze repectivul test in laboratoare acreditate, iar certificatele sa fie emise in limba engleza si sa contina numele și prenumele persoanei testate, precum si seria si numarul cartii de identitate sau ale pasaportului persoanei respective. Gasiti aici lista laboratoarelor acreditate: https://www.paralela45.ro/informari-paralela-45-coronavirus/
  3. Se mentine obligatia de completare a formularului electronic PLF (https://travel.gov.gr/#/) cu 24 de ore anterior momentului intrarii pe teritoriul Greciei.
  4. Sa prezinte la punctul vamal (printat sau electronic) codul QR primit pe email ca urmare a completarii formularului. Sa pastreze aceast cod, pe tot parcursul sejurului in Grecia. Lipsa acestui QR code poate genera aplicarea unei amenzi de 500 E/pers.
Citeste și:  Aproape 588 de milioane de lei vor finanța 46 de noi proiecte de infrastructură. Peste peste 13 milioane de lei pentru comunele Șoarș și Șinca

Ministerul Afacerilor Externe anunta ca in ceea ce privește accesul pe teritoriul elen, vor fi efectuate in continuare teste aleatorii pentru depistarea infectarii cu virsul COVID-19. Raman obligatorii masurile generale de preventie: purtarea mastii, dezinfectarea mainilor si de distantare sociala. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Elena +306978996222 și al Consulatului General al Romaniei de la Salonic +306946049076.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.