Un ciclon de aer cald va cuprinde România

Regimul termic prognozat pentru această săptămână va fi unul mai cald decât în mod normal, mediile de temperatură ajungând la 15 grade Celsius, urmând ca, din 30 noiembrie, mercurul din termometre să coboare pe timpul zilei până spre 3-4 grade, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 25 noiembrie – 8 decembrie, conform Agerpres.

La munte, în intervalul 25 – 28 noiembrie, vremea se va încălzi treptat, astfel încât temperaturile maxime vor ajunge, în medie, la 7 grade. Începând cu data de 29 noiembrie şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, vremea va fi apropiată de normalul termic al acestei perioade, iar media temperaturilor maxime va oscila între -2 şi 2 grade. Minimele termice se vor situa, în medie, între -1 şi două grade în prima săptămână, iar după data de 1 decembrie şi până în ultima zi a intervalului de prognoză, între -6 şi -2 grade. Precipitaţii, în general, slabe se vor semnala din data de 28 noiembrie.
În Transilvania, vremea va fi mai caldă decât în mod normal în intervalul 25 – 29 noiembrie, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 11 – 12 grade. În intervalul 30 noiembrie – 4 decembrie, procesul de răcire treptată va conduce la o medie a temperaturilor maxime de 3 grade. Ulterior, această medie va fi în creştere şi va atinge 6 grade, pe 8 decembrie. Regimul termic nocturn va fi caracterizat, în perioada 25 – 30 noiembrie, de valori medii în jurul a 3 grade, mai ridicate decât cele normale. Începând cu data de 1 decembrie, vremea se va răci, astfel că temperaturile minime se vor încadra, în medie, între -3 şi zero grade. Precipitaţiile, predominant sub formă de ploaie, vor apărea mai mult începând cu data de 27 noiembrie.

Citeste și:  Yiwen Shen și Marko Džomba au electrizat Sala Patria cu un concert memorabil alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.