Un elicopter SMURD va fi amplasat la Victoria şi va asigura urgenţele medicale din Braşov şi Sibiu

Un elicopter SMURD va fi amplasat la Victoria şi va asigura urgenţele medicale înregistrate în judeţele Braşov şi Sibiu. Medicii şi asistenţii medicali de la SMURD, dar şi din Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU) din spitalele judeţene din Sibiu şi Braşov vor opera pe noul elicopter SMURD. Cel puţin aşa a declarat  miercuri, 14 iulie a.c.,  ministrul Muncii, deputatul de Sibiu, Raluca Turcan, informează Monitorul de Făgăraș.

Spitalul Judeţean din Sibiu va putea participa prin medicii şi asistenţii de la UPU-SMURD la activitatea noilor elicoptere operate de Inspectoratul General de Aviaţie, în mod deosebit in zonele montane, ca urmare a deciziei pe care am adoptat-o în Guvern. Practic,  s-a aprobat lista operatorilor medicali şi cea a unităţilor colaboratoare pentru elicoptere, iar Spitalul Judeţean din Sibiu a fost inclus, alături de Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov în vederea operării unui nou elicopter care va fi amplasat în localitatea Victoria”, a precizat Raluca Turcan.

Citeste și:  Medic din Brașov prins în flagrant în timp ce primea mită de la un pacient

În prezent, turiştii răniţi în Munţii Făgăraş sau pacienţii care au urgenţele medicale din judeţul Sibiu și care au nevoie de transport aerian medical sunt transportaţi cu elicopter SMURD chemat din judeţul Mureş sau de la Bucureşti, mai scrie sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.