Un kilogram de cannabis, indisponibilizat de polițiștii brașoveni

La data de 18 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant delict și, ulterior, 6 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc și introducere în țară, fără drept, de droguri de mare risc.

Din cercetări a reieșit că, în perioada august – septembrie 2022, persoanele bănuite ar fi comercializat droguri de risc (cannabis) și de mare risc (cocaină) consumatorilor din județul Brașov.

Astfel, la data de 18 septembrie a.c., polițiști Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, au prins în flagrant delict, în municipiul Făgăraș, una dintre persoanele bănuite, în timp ce se întorcea din Italia, având asupra sa 50 de grame de cocaină, destinate comercializării.

Citeste și:  Atelier axat pe implicarea directă a cetățenilor în gestionarea bugetului local și pe modul în care ideile brașovenilor pot deveni realitate

Ulterior, la aceeași dată, au fost efectuate 6 percheziții domiciliare, în municipiile Brașov și Codlea, în urma acestora fiind descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, 1 kilogram de cannabis, precum și 2 cântare digitale, destinate cântăririi drogurilor, în vederea comercializării.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov au fost conduse, în vederea audierii, 3 persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, față de acestea fiind dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Cele 3 persoane au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov, ulterior, la data de 19 septembrie a.c., fiind sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov, cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Citeste și:  11 persoane reținute după percheziții DIICOT: Lideri și membri ai unor grupuri infracționale, printre care 4 funcționari

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov și al Grupării de Jandarmi Mobilă „Burebista” Brașov și al polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale, prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.