Un nou tip de abonament de transport, valabil atât pe liniile metropolitane, cât și pe cele din interiorul Municipiului Brașov

În ședința Adunării Generale a Asociației Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov din 18.03.2022,s‐a aprobat prin Hotărârea AGA nr. 6 „Programul‐pilot de integrare tarifară în Zona Metropolitană Brașov” pentru transportul public local de persoane, efectuat prin curse regulate de operatorul de transport regional RATBV S.A – EXPERIMENTAL, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu data de 1.04.2022.

Acesta vizează crearea unor noi titluri integrate de călătorie, precum „Abonament lunar METROPOLITAN” și „Abonament anual METROPOLITAN”, valabile pe toate liniile din Zona Metropolitană operate de RATBV S.A., cu prețul corelat cu rata de suportabilitate pentru transportul public local (3% din venitul mediu/gospodărie).

Prețul unui abonament lunar va fi de 195 lei și va putea fi achiziționat începând cu data de 1.04.2022.

Citeste și:  Brățările electronice menite prevenirii abuzurilor domestice vor fi implementate în Brașov, precum și în alte 36 de județe

De asemenea, în ședința AGA s‐a aprobat modificarea Regulamentului privind efectuarea serviciilor publice de transport persoane în unitățile administrativ‐teritoriale membre ale Asociației Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov, prin înlocuirea „Biletului special incasat in mijlocul de transport”, respectiv amenda pentru cei care călătoresc fără bilet sau abonament, cu două tipuri de sancțiuni contravenționale:

➡ „Bilet special încasat în mijlocul de transport pentru nevalidare titlu de călătorie”, pentru călătorii care nu validează titlul de călătorie la urcarea în mijlocul de transport (respectiv pentru cei care au asupra lor un titlu de călătorie, fie bilet, fie abonament, dar care nu a fost validat). Fapta va fi sancționată cu 60 lei;

Citeste și:  Salvamont Brașov obține Certificarea ISO 9001:2015, demonstrând excelență în Managementul calității și dedicație pentru siguranța montană

➡ „Bilet special încasat în mijlocul de transport pentru lipsa titlului de călătorie” (respectiv cei care nu dețin asupra lor nici un titlu de călătorie). Fapta va fisancționată 195 lei. Decizia s‐a luat pentru determinarea călătorilor care utilizează serviciul public de transport local fără să dețină un bilet sau un abonament valabil, să achiziționeze și să valideze titlul de călătorie la urcarea în mijlocul de transport.

Obligativitatea validării titlurilor de călătorie (bielete sau abonamente) este inclusă în cadrul Regulamentului privind efectuarea serviciilor publice de transport persoane în unitățile administrativ‐teritoriale membre ale Asociației Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov încă de la momentul aprobării inițiale în anul 2018.

Citeste și:  Salvamontiștii brașoveni deschid ușile "Școlii Altfel" cu ateliere captivante și activități educative

Acest cuantum al sancțiunilor este valabil în cazul achitării contravenției pe loc, în caz contrar, se achită un tarif dublu, respectiv 120 lei și 390 de lei. Noul cuantum al sancțiunilor este valabil tot începând cu data de 1 aprilie 2022, pe liniile operate de RATBV S.A. și Servicii Săcelene S.R.L. În prezent, au loc consultări cu cei doi operatori regionali de transport în vederea implementării prevederilor acestei hotărâri a Adunării Generale a Asociației Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.