Un scheian ține în loc racordarea caselor la rețeaua de canalizare, invocând tradiția

Situație inedită în Cartierul Șchei: Un brașovean refuză să se racordeze la rețeaua de canalizare invocând „tradiția din moși-strămoși” de a deversa apele uzate în pârâul Graft.

Zeci de case din cartierul brașevean sunt racordate în această perioadă la sistemul de canalizare.

Lucrările s-au oprit în fața casei unui brașovean care nu vrea în ruptul capului să intre în rândul lumii.

Bărbatul susține că dintotdeauna apele din gospodăriile din Șchei au fost deversate în Graft și vrea să păstreze „tradiția”. Autoritățile i-au explicat că situația nu poate continua, dar bărbatul se încăpățânează să refuze racordarea.
„Cetățeanul respectiv invocă faptul că, din moși-strămoși, e o tradiție să deverseze de la toaletă, bucătărie etc. în «părău», așa zice, și nu dorește acest lucru. Lucru care este total absurd, adică cineva vrea să îți facă o investiție să te racordeze la civilizație și tu să spui că trebuie să ținem cont de moși-strămoși care deversau în «părău». Sigur că acest lucru nu poate functiona. Va fi notificat. Dacă nu înțelege acest lucru, va fi blindat la deversare, va trebui să facă investiția pe cont propriu”, a explicat reprezentantul Primăriei Brașov pentru bizbrasov.ro.
Garda de Mediu a fost sesizată în acest caz, iar „tradiționalistul” a fost notificat să accepte racordarea la sistemul de canalizare. În caz contrar scurgerea pe care o folosește pentru deversarea apei uzate îi va fi acoperită, urmând ca scheianul să găsească o altă metodă de a scăpa de prețioasele-i ape uzate.

Citeste și:  Report cumulat la Noroc de peste 1,83 milioane de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.