Universitatea Transilvania din Braşov, ascensiune fulminantă în clasamentul internaţional CWUR

Universitatea Transilvania din Braşov – cea mai mare ascensiune a unei universităţi româneşti în clasamentul internaţional Center for World University Rankings – CWUR

Universitatea Transilvania din Braşov înregistrează o nouă performanţă. În clasamentul internaţional publicat astăzi de Center for World University Rankings – CWUR, UNITBV este universitatea din România cu cea mai mare ascensiune. Intrată anul trecut în clasamentul CWUR pe locul 1844, alături de alte 12 universităţi din ?ară, în acest an Universitatea Transilvania din Braşov a urcat 144 de locuri, fiind în top 8.5% universităţi din lume, în condiţiile în care alte şase universităţi româneşti au coborât în clasament, iar două au fost eliminate.

Citeste și:  Exponate inedite la primul muzeu al sporturilor din România, inaugurat la Brașov

Clasamentul CWUR ia în considerare peste 20.000 de universităţi din lume şi analizează calitatea procesului educaţional, rezultatele activităţii de cercetare, calitatea şi numărul publicaţiilor ştiinţifice, dar şi gradul de inserţie a absolvenţilor pe piaţa muncii.

Rectorul Universităţii Transilvania din Braşov, prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, a declarat: ‘Includerea recentă a Universităţii Transilvania din Braşov în mai multe clasamente internaţionale este o recunoaştere a progreselor înregistrate în activitatea educaţională şi ştiinţifică. Sunt sigur că prin eforturile pe care le facem în vederea internaţionalizării, dar mai ales prin investiţia în resursa umană, în anii următori universitatea noastră îşi va creşte semnificativ vizibilitatea naţională şi internaţională’.

Recent, Universitatea Transilvania din Braşov s-a clasat pe locul al treilea în topul universităţilor din România în clasamentul internaţional Times Higher Education – Impact Rankings (care a inclus doar şapte universităţi din ţara noastră). UNITBV a înregistrat şi performanţa de a fi universitatea românească cu cea mai semnificativă creştere în ultima ediţie a prestigiosului clasament internaţional QS al universităţilor din Europa Emergentă şi Asia Centrală.

Citeste și:  Nicolae Ciucă și Lucian Bode au venit cu trenul la Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.