Ursoaica Kenya este în stare critică: Personalul Sanctuarului Libearty nu o scapă din ochi

Puiul de urs rănit care a fost găsit în Masivul Făgăraș și a fost adus astăzi la Sanctuarul de la Zărnești este într-o stare critică. Micuța Kenya, așa cum a fost botezată, a suferit două hematoame destul de grave, în urma căderii de pe stînci. În plus, puiul de urs este masiv infestat cu paraziți și este sub greutatea pe care ar fi trebuit să o aibă la această vârstă. Următoarele ore sunt critice pentru Kenya, puiul de urs având nevoie de atentă supraveghere și îngrijire.

”Tocmai a fost finalizata examinarea medicala a puiului de urs care a ajuns azi noapte la AMP Libearty. Nu are fracturi, dar are un hematom la nivelul bazinului, la umărul drept si este infectată cu larve de muște, deshidratată și foarte slăbită. Încă nu ne putem da seama dacă are si leziuni interne. A primit perfuzii cu vitamine și de hidratare, primește tratament cu antiinflamatoare, a fost deparazitată, iar larvele au fost îndepărtate. Starea ei este critică și este monitorizată în permanență.
Puiul nu cântărește mai mult de 6 kilograme și are nevoie de tot sprijinul nostru pe termen lung”, se arată în comunicatul Asociației Milioane de Prieteni.

Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.