USR Brașov, coronavirusul bate la ușă: Există săpun și dezinfectant în școli?

În numai două zile Italia a devenit cea mai afectată țară din Europa și a treia din lume de Coronavirusul COVID-19. Posibilitatea unei epidemii la nivel european devine probabilă, iar faptul că România are cea mai consistentă diasporă în Italia pune ţara noastră pe lista potențialelor zone de epidemie. Senatorul Nicolae Bădălău a declarat, luni, că virusul ucigaş va ajunge şi în România, iar în cel mult două săptămâni ţara va deveni al doilea focar de coronavirus după Italia. În acest context critic, USR Brașov cere Primăriei Brașov și managerilor instituțiilor de învățământ să asigure săpun, dezinfectant şi şerveţele în școli.

Sunt pregatite şcolile şi grădiniţele din Braşov pentru a aplica măsurile de protecţie împotriva unei epidemii? Există în fiecare instituţie de învăţământ săpun, dezinfectant şi şerveţele? Vă invităm să ne spuneţi care este situaţia în şcoala sau grădiniţa în care învaţă copiii voştri, pentru a putea interveni acolo unde este nevoie.

Contextul european al evoluției coronavirusului începe să se modifice în urma depistării focarelor din Italia. Posibilitatea unei epidemii la nivel european devine probabilă, iar faptul că România are cea mai consistentă diasporă în Italia pune ţara noastră pe lista potențialelor zone de epidemie.

Principalele măsuri de protecție constau în spălarea mâinilor cu apă și săpun sau dezinfectarea cu soluții pe bază de alcool, precum și igiena respirației, prin acoperirea gurii și nasului cu șervețele, în caz de tuse sau strănut.

Respectarea acestor minime măsuri de igienă în școli și grădinițe este deosebit de importantă, iar responsabilitatea revine conducerii școlilor și administrației locale.

Așadar, facem apel la Primăria Brașov și la managerii instituțiilor de învățământ ca măcar acum, într-o situație de criză în ceea ce privește sănătatea publică, să dea dovadă de responsabilitate. Asigurarea unor dozatoare cu săpun lichid și a unor șervețele/prosoape de hârtie în școli și grădinițe nu presupune mari cheltuieli, dar este esențială pentru sănătatea copiilor noștri”, a scris pe pagina de Facebook USR Brașov..

Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.