Vacanța de primăvară, în siguranță! Siguranța copiilor este una dintre prioritățile Ministerului Afacerilor Interne și a structurilor subordonate

Siguranța copiilor este una dintre prioritățile Ministerului Afacerilor Interne și a structurilor subordonate.

Într-o perioadă cu multe provocări și tentații, inclusiv în spațiul virtual, asigurarea unui mediu sigur pentru copii este esențială. Cei mici trebuie să recunoască situațiile de risc și cum să reacționeze adecvat în fața acestora.

Pe măsură ce elevii se pregătesc să se bucure de zilele libere, Ministerul Afacerilor Interne intensifică măsurile și acțiunile pentru a asigura un mediu sigur și prevenirea evenimentelor nedorite.

Încurajăm părinții să discute cu copiii regulile de siguranță și să le reamintească minorilor importanța acestor reguli.

Recomandări generale

Una dintre măsurile de siguranță este păstrarea ușii încuiate la locuință, iar în lipsa unui adult este recomandat ca un minor să nu dialogheze cu persoane străine.

Citeste și:  Au fost reparate portalurile care marchează limita administrativă a judeţului Braşov pe principalele căi rutiere

Le recomandăm celor mici să fie precauți atunci când se joacă și mai ales să nu se îndepărteze prea mult de părinți sau de persoanele care îi însoțesc. Este important să nu accepte cadouri și invitații de la persoane necunoscute și să evite locurile izolate.

De asemenea, părinții trebuie să fie precauți atunci când copiii navighează pe internet sau platformele de socializare. Este recomandată instalarea unor programe de acord parental pentru a evita ca minori să cadă victime ale unor infractori sau să acceseze platforme cu conținut nepotrivit pentru vârsta lor.

Recomandări privind drumețiile și activitățile în natură

Pentru a ne asigura că drumețiile și excursiile în zonele de munte se vor încheia fără incidente vă recomandăm să aveți toate informațiile necesare despre traseul și locurile pe care urmează să le vizitați. Totodată, asigurați-vă echipamentul și îmbrăcămintea adecvate condițiilor de drum și meteo.

Citeste și:  Un telefon legendar se întoarce la aniversarea a 25 de ani de la lansare, cu tot cu jocul Snake! O soluție pentru „detoxifierea digitală”

Vă recomandăm să nu vă abateți de la traseele stabilite și marcate pentru a nu risca să ajungeți în zone necunoscute sau frecventate de animale sălbatice. Evitați scurtăturile și nu deteriorați marcajele și indicatoarele turistice. În funcție de vârsta și experiența copiilor, asigurați-vă că aceștia sunt supravegheați permanent. Este recomandabil să îi învățați pe cei mici să respecte regulile de comportament în natură și să îi încurajați să protejeze mediul înconjurător.

Trebuie să aveți în vedere că traseele montane sunt o adevărată provocare și un test de rezistență pentru începători, astfel că este foarte important să alegeți un traseu cu un grad de dificultate scăzut și în care să includeți momente de repaus.

Citeste și:  9 Mai, zi cu triplă semnificaţie: Independenţa României, Ziua Victoriei - sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, Ziua Europei

În caz de accident, cereți imediat ajutor apelând numărul unic de urgență 112. Vă reamintim că apelul de salvare trebuie să conțină cât mai multe informații, inclusiv locația persoanelor aflate în dificultate, numărul și starea victimelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.