METEO. Val de aer tropical în România, după vremea rece. Urmează 3 zile calde

După ce vortexul polar a adus temperaturi negative în România, specialiștii Severe Weather Europe anunță o nouă schimbare dramatică de vreme în Europa de Est, inclusiv în țara noastră.

Potrivit unei noi prognoze a specialiștilor Severe Weather, România și alte țări din Europa Centrală și de Est vor fi lovite de un nou val de căldură, într-un interval foarte scurt de la vortexul polar care a adus ninsori, ploi și temperaturi scăzute.

Valul de frig polar se va mai resimți și în cursul zilei de vineri, cu temperaturi cu 10 grade mai mici decât normalul perioadei, însă, începând de sâmbătă, un val de aer tropical va ajunge în zonă, împingându-l pe cel polar, informează severeweather.com.

Citeste și:  Departamentul pentru Românii de Pretutindeni: La mulţi ani tuturor celor care trăiesc cu România în suflet!

Vremea se va schimba radical, temperaturile urmând să fie cu 10 grade mai mari decât cele ale normalului perioadei.

Specialiștii Severe Weather avertizează, astfel, că în Europa de Est și Balcani, temperaturile se vor schimba cu până la 25 de grade într-un interval de numai 3 zile, de sâmbătă, 2 noiembrie, până luni, 4 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.