Varujan Vosganian recunoaște că autostrada Comarnic – Braşov este o himeră

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a declarat, luni, în plenul Camerei, la ”Ora Guvernului”, că Ministerul Comunicaţiilor nu a prezentat un program coerent privind aplicarea strategiei 5G, fiind în „oarecare impas”, care seamănă cu situaţia autostrăzii Comarnic – Braşov.

„În opinia mea, domeniul tehnologiei informaţiei este unul dintre cele mai dinamice şi cred că discuţia nu trebuie să arunce o umbră acestui domeniu care a angrenat sute de mii de tineri, care a ajuns să depăşească 10% din PIB a cifrei de afaceri. Ministrul nu a prezentat ce s-a întâmplat din momentul în care a fost adoptată strategia 5G. Există tot felul de declaraţii ale ANCOM care prevedeau perioade în care se demarau licitaţiile, ne-aţi prezentat număr de locuri de muncă impresionante. (…) Acum văd că este o dispută legată de centre de influenţă globală, există chestiuni care ţin de securitatea naţională şi a informaţiilor, există diverse ezitări şi Ministerul Comunicaţiilor nu ne-a prezentat acum un program coerent cum se va aplica strategia 5G”, a afirmat Varujan Vosganian, la dezbaterea la care a participat şi ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, potrivit Agerpres

În opinia sa, ministerul ar fi în „oarecare impas” în acest domeniu.

„După opinia mea, sunteţi în oarecare impas, care seamănă cu impasul în care se află autostrada de la Comarnic la Braşov, în care nimeni nu mai ştiu cu cine să lucreze, fiecare când începe licitaţie ca să aprobe câştigătorul se uită peste umăr să vadă din care parte a lumii o să vină dojana şi din care o să vină încurajarea”, a adăugat deputatul ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.