Veste bună pentru șoferi: Tarifele RCA ar putea scădea din toamnă

Așteptarea șoferilor pentru o scădere a prețurilor la polițele RCA ar putea lua sfârșit în curând. Finalizarea interconectării bazei de date AIDA cu sistemele Poliției Române, CNAIR și RAR, precum și adoptarea modificărilor la Legea RCA propuse de ASF, sunt factori care ar putea duce la o diminuare a tarifelor încă din toamna acestui an.

„ASF vrea să interconecteze AIDA cu sistemele Poliței Române, RAR și CNAIR pentru a avea o imagine mai clară asupra domeniului. Centrul va fi AIDA, baza de date gestionată de BAAR. Acolo se adună datele de la asigurători, care, la rândul lor, pot extrage date. Vrem ca în septembrie 2024 aceste baze de date să fie interconectate la AIDA. La discuții au participat toți, au fost constructivi. E un mare pas înainte”, a transmis Sorin Mititelu, vicepreședinte ASF pentru piața asigurărilor.

Citeste și:  Concert vocal-simfonic excepțional sub bagheta dirijorului Steffen Schlandt, în așteptarea sărbătorilor pascale, la Filarmonica Brașov

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a propus o serie de măsuri menite să aducă mai multă corectitudine în formarea prețului polițelor RCA. Printre acestea se numără:

  • Introducerea unui ghid de conduită al asigurătorilor: Ghidul va stabili o serie de principii pe care companiile de asigurare trebuie să le respecte în relația cu clienții, cum ar fi transparența în comunicarea prețurilor și a riscurilor, evitarea practicilor comerciale neloiale și soluționarea promptă a reclamațiilor.
  • Transformarea sistemului bonus-malus: Sistemul actual va fi revizuit pentru a recompensa mai semnificativ șoferii cu un istoric impecabil de conducere și pentru a penaliza mai drastic cei care provoacă accidente.
  • Interconectarea AIDA cu alte baze de date: Platforma AIDA, unde se pot verifica istoricul daunelor și al polițelor RCA, va fi conectată la alte baze de date relevante, cum ar fi cele ale Poliției Române și ale Registrului Auto Român.
Citeste și:  Rezultatele Loto 6/49, Joker, Noroc Plus şi Loto 5/40 din 28 aprilie 2024. Loteria Română a anunțat că s-a CÂȘTIGAT marele premiu la 6/49. Unde a fost jucat biletul norocos

Toate aceste măsuri au ca scop final reducerea prețurilor RCA și crearea unui mediu mai concurențial pe piața asigurărilor.

Foto. Freepik.com @ aleksandarlittlewolf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.