Vești bune pentru schiori și snowboarderi: programul de funcționare al instalațiilor pe cablu, în weekend, va fi până la ora 18.00, iar sezonul de schi este prelungit până în 17 aprilie

Primăria Brașov, în parteneriat cu Ana Teleferic, va testa posibilitatea extinderii programului de schi după ora 16.00, având în vedere că este lumină până mai târziu. Astfel, în urma discuțiilor dintre cei doi deținători de sisteme de transport pe cablu, Municipiul Brașov și Ana Teleferic, astăzi programul de funcționare al telegondolei și al telescaunului Ruia va fi până la ora 17.00, iar mâine, amândouă vor funcționa până la ora 18.00. Weekendul următor, vineri și sâmbătă, programul de funcționare va fi până la ora 18.00, adică două ore în plus față de programul actual.

Totodată, având în vedere starea foarte bună a pârtiilor din Poiana Brașov, primarul Allen Coliban a luat decizia prelungirii sezonului de schi, cel puțin până în data de 17 aprilie. În funcție și de condițiile meteo, Municipalitatea ia în calcul posibilitatea ca pârtiile, măcar cele din partea superioară, să rămână deschise și în vacanța copiilor.

,,Două vești bune pentru schiori și pentru snowboarderi! Începând de astăzi, instalațiile –  telegondola și telescaunul Ruia – vor funcționa cu program extins. Facem acest test în urma solicitărilor primite de la brașoveni și, în acest final de sezon, o facem cu titlul de proiect pilot, urmând ca sezonul viitor să luăm în calcul acest program prelungit pe parcursul întregului sezon. Momentan, instalațiile vor funcționa până la ora 18.00 vinerea și sâmbăta, permițând astfel brașovenilor și după lucru, la final de săptămână, să se bucure de schi. A doua veste bună este că prelungim sezonul de schi până în 17 aprilie și chiar luăm în calcul extinderea după această dată, în funcție de cum vor arăta pârtiile. Avem zăpadă, avem pârtii foarte bine pregătite, ne putem bucura împreună de schi în acest final de sezon”, a precizat primarul Allen Coliban.

Citeste și:  Interesul românilor pentru locurile de muncă remote atinge cel mai ridicat nivel de anul acesta: 130.000 de aplicări în ultima lună

În această perioadă, toate pârtiile din Poiana Brașov sunt în condiții excelente. Stratul de zăpadă bătută în partea superioară a muntelui are între 60 și 80 de cm, iar în partea inferioară are în jur de 40 de cm.

Se schiază în condiții foarte bune pe toate pârtiile din Poiana Brașov: Kanzel, Doamnei, Ruia, Drumul Roșu, Sulinar, în zona superioară a pârtiei Lupului, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri) pe Lupului inferior. Și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion, sunt deschise pentru cei care vor să învețe să schieze.

Instalațiile de transport pe cablu funcționale sunt telecabinele Capra Neagră și Kanzel, telegondola, telescaunele Ruia și Lupului, teleschiurile Ruia, Bradul și Stadion.

Citeste și:  Proiect: Minorii prinşi că fumează în spaţiile publice riscă amenzi între 100 şi 500 de lei

Vă reamintim că din data de 7 martie a scăzut numărul de puncte consumate pe următoarele instalații de transport pe cablu: Telecabina Capra Neagră și telegondola (de la 6 la 5 puncte), telecabina Kanzel (de la 5 la 4 puncte), telescaunul Ruia (de la 4 la 3 puncte) și telescaunul Lupului (de la 3 la 2 puncte).

Poiana Brașov continuă să fie principala atracție pentru iubitorii sporturilor de iarnă și în această perioadă. La sfârșitul săptămânii trecute, de vineri până duminică, s-au înregistrat 88.369 de treceri prin turnichete, ultimele două weekenduri fiind cele mai pline din acest sezon, cu un număr total de 180.186 de treceri. De la începutul sezonului, au fost înregistrate aproape 1,9 milioane de treceri, dintre care peste 500.000 înregistrate în această lună. Reamintim că, după mai mulți ani, sezonul de schi a fost deschis înaintea sărbătorilor de iarnă, în 24 decembrie 2021.

Citeste și:  Castelul Bran, printre obiectivele turistice care vor fi promovate cu ocazia Conferinţei Plenipotenţiarilor Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor

Informații actualizate despre starea pârtiilor și funcționarea mijloacelor de transport pe cablu în Poiana Brașov, precum și despre tarife și regulile de pe pârtie găsiți aici: https://starepartii.brasovcity.ro/ro/acasa/

Ca și în sezoanele trecute, pentru creșterea eficienței intervențiilor, Poliția Locală are un birou permanent în Poiana Brașov, deschis la Vila Orizont, în același loc în care se află și sediul Serviciului Salvamont. Numărul de telefon al dispeceratului Poliției Locale rămâne 0268-954. Puteți alerta echipa Salvamont la numărul unic de urgență 112 sau sunând direct la Dispeceratul Național Salvamont 0-SALVAMONT (0725826668).

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.