VIDEO Hora Unirii, ‘încinsă’ la 1.800 de metri, în Masivul Postăvarul

Un grup de tineri din întreaga țară, reuniți sub titulatura de Prietenii Muntelui, Chitara și Focul, au încins Hora Unirii la 1.800 de metri altitudine, în Masivul Postăvarul. Tinerii s-au trezit dis de dimineață, nviorați de aerul curat de la înălțime și au intrat în atmosfera de sărbătoare cum nu se poate mai bine: s-au încins în horă. Membrii PMCF au venit încă de aseară î Masivul Postăvarul, pentru a se bucura de aerul curat, de frumusețea peisajului și pentru a fi cât mai aproape de lucul încare s-a cântar pentru prima oară Deșteaptă-te Române, care mai târziu a devenit Imnul de Stat al României.

Citeste și:  Ministerul Sănătății sprijină dezvoltarea continuă a serviciilor medicale din ambulatoriile de specialitate

„Am ales Postavarul pentru evenimentul de 1 Decembrie din două motive: Cabana Postavarul este cea mai bine dotată cabana, atât ca și condiții cât și în ceea ce privește capacitatea de cazare pentru că noi avem mulți membrii și susținători. În plus, să nu uităm că la poalele cabanei, mai exact în Scheii Brașovului s-a înființat Prima Școală Românească. În plus, tot aici Andrei Mureșanu a creat imnul de azi la României. Altfel spus, județul Brașov stă la baza identității românești pe atât de multe direcții și coordonate.
In plus, povestea Prietenii Muntelui, Chitara și Focul a început în Muntii Făgăraș. „Fagarașul ne-a adus împreună, fiind martor la prima noastră ieșire ‘neoficială’.
Acolo ne-am transformat în prieteni, am parcurs primul traseu montan și am ascultat toată noaptea cântece de chitara în jurul focului. Ne-a plăcut atât de mult, încat am decis să împărtășim și cu alții plăcerea experiențelor la nivelul ‘WOW!’.
Facem asta de fiecare dată cu profesionalism, plăcere și entuziasm, aducând elemente inedite fiecarei ieșiri. PMCF e mai mult decât un ONG. Este o familie. De la mâncarea delicioasa la ceaun, muzica live, licitații în scop caritabil, tiroliană, trasee pe munte și până la baloane cu heliu sau suprizele pregătite de organizatori, universul experiențelor trăite alături de PMCF este în continuă creștere”, a declarat Bogdan Daran, membru PMCF.

Citeste și:  Alexandru Tomescu aduce magia viorii Stradivarius la Brașov în cadrul Turneului Internațional Stradivarius 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.