VIDEO Lufthansa ar putea fi interesată de Aeroportul de la Ghimbav

O întâlnire informală pe tema oportunităților pe care Aeroportul de la Ghimbav le reprezintă a avut loc vineri la Brașov, în prezența Excelenței Sale, Consulul German de la Sibiu domnul Hans E. Tischler și a directorului General al Lufthansa Romania/Moldova la Brasov, domnul Zlatko Zlatic. Cuvântul de deschidere l-a avut consului Germaniei, care a subliniat importanța pe care Aeroportul de la Ghimbav o reprezintă pentru regiune. Deși s-a exprimat ferm în favoarea construirii aeroportului, Hans E. Tischler a atras atenția asupra importanței de a rămâne conectați la realitate atunci când se vorbește despre aeroport: „Oricât de mult mi-aș dori ca acest aeroport să se concretizeze fac abstracție de ceea ce doresc eu și privesc obiectiv și cred că așa trebuie să facem cu toții. În Spațiul Comunitar au fost numeroase aeroporturi construite din fonduri europene, care nu au nicio utilitate, spre exemplu Aeroportul de la Rostock. Firește, nu cred că este cazul pentru Aeroportul de la Ghimbav, dar ceea ce vreau să subliniez este faptul că totul trebuie gândit strategic și cu calcule precise, astfel ca acest efort financiar să nu fie unul zadarnic. În acest sens, este foarte importantă alegerea operatorului, care trebuie analizat cu mare atenție și luciditate. Un operator cu experiență, poate constitui cheia succesului unei astfel de investiții”.
La rândul său, directorul Lufthansa România, Zlatko Zlatic a declarat că pentru compania pe care o reprezintă, Aeroportul de la Ghimbav ar fi o oportunitate de extindere a liniilor de operare, având în vedere poziția de care obiectivul se bucură, oferind o deschidere interesantă atât din punct de vedere turistic cât și industrial. Zlatko Zlatic, a mai adăugat că, după finalizarea lucrărilor, Aeroportul de la Ghimbav ar putea fi legat de cel de la Munchen.
„Am organizat in sala multifunctionala de la Elmas un business-meeting cu Directorul General al Lufthansa Romania/Moldova la Brasov, domnul Zlatko Zlatic.
Deschiderea oficiala a facut-o Excelenta Sa Consulul German de la Sibiu domnul Hans E. Tischler.
Dupa prezentarea Lufthansa si discutiile pe tema aeroportului international Brasov/Ghimbav care va fi finalizat in iunie 2021 ne-a pregatit Chef Ciprian Niculescu un meniu senzational de paste de la Bon Pastaio / Cucinino.
Meniul a fost creat de maestrul bucatar care a fost ajutat de chefii cantinei Elmas si de bucatarii ucenici de la Cucinino care invata meseria la scoala de formare duala Cool Academy Brasov”, a scris Cristian Macedonschi, organizatorul evenimentului, pe pagina de Facebook.

Citeste și:  Drumul vechi spre Poiana Brașov, noua alee de promenadă a orașului

Vedeta întâlnirii a fost un robot de ultimă generație, prezentat de Advanced Robotics, care ar putea îndeplini diferite servicii în terminalul aeroporturilor, gărilor și chiar în recepțiile hotelurilor, un aparat mobil, care listează bilete de călătorie, face poze și oferă chiar servicii de „ghid turistic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.