VIDEO Lumina Sfântă a ajuns în România şi a fost preluată de către reprezentanţii eparhiilor din ţară

Lumina Sfântă a ajuns, sâmbătă seară, în România, cu o aeronavă care a aterizat pe Aeroportul Otopeni. Delegaţia condusă de PS Timotei Prahoveanul a rămas pentru câteva minute pe aeroport pentru a distribui Lumina reprezentanţilor eparhiilor din ţară.

Potrivit Basilica.ro, aeronava care a adus Lumina Sfântă în România a aterizat pe Aeroportul Otopeni.

Delegaţia condusă de PS Timotei Prahoveanul a rămas pentru câteva minute pe Aeroportul Otopeni pentru a distribui Lumina reprezentanţilor eparhiilor din ţară. Aceştia au purtat mască şi mănuşi de protecţie şi au respectat distanţa socială de 2 metri. 

Un avion a plecat la Sibiu, iar de acolo la Cluj, Timişoara şi la Baia Mare. Aeronava care a sosit din Ierusalim a dus Lumina în Iaşi. Reprezentanţii eparhiilor din zonele mai apropiate de Capitală au venit pe aeroport cu autoturismele pentru a lua Sfânta Lumină.

Citeste și:  Romfilatelia prezentă la Expoziţia Filatelică Mondială EFIRO 2024

Delegaţia a plecat spre Catedrala Patriarhală unde a fost întâmpinată de Patriarhul Daniel, cel care a înfiinţat în 2009 această tradiţie a aducerii şi împărţirii Luminii Sfinte de la Ierusalim în toate parohiile din ţară.

De la ora 20.00, centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii. Voluntarii din parohii, purtând mască, mănuşi şi ecuson nominal, semnat şi ştampilat de parohie, vor primi Sfânta Lumină şi o vor distribui doar la casele credincioşilor care o solicită şi care o aşteaptă numai în faţa locuinţei, având în mână o candelă sau o lumânare.

Lumina Sfântă s-a aprins la ora 13.50 în Biserica Sfântului Mormântt din Ierusalim, de unde a fost trimisă în ţări din întreaga lume, inclusiv în România.

Citeste și:  CFR Călători: Nicio anulare a trenurilor din cauza lipsei de personal sau de material rulant!

Sfânta Lumină de la Ierusalim este considerată cea mai clară dovadă a dreptei credinţe, cea mai evidentă dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.