VIDEO O controloare RATBV s-a dezlănțuit pe linia 120 într-o cascadă de abuzuri: Victima, o elevă

O elevă din Râșnov a fost agresată de comportamentul abuziv al unei controloare a RATBV în această dimineață pe linia 120. Angajata RATBV, fără să poarte vreun ecuson și fără să se legitimeze, a încolțit-o pe elevă.

A constrâns-o să-i prezinte cartea de identitate până când tânăra a cedat. Ulterior i-a copiat datele personale din buletin spunând că-i va trimite o amendă acasă. Un alt abuz al angajatei RATBV.

Fata a fost chemată la școală de dirigintă pentru o instruire. Tânăra recunoaște că s-a urcat în autobuz fără să-și cumpere un bilet și asta pentru că în stație nu există un chioșc sau vreun alt mijloc pentru achiziția biletelor.

„Până să înceapă pandemia puteam cumpăra biletele direct de la șofer. Este cunoscut faptul că nu este un chioșc de bilete în stație și că oamenii nu au unde să-și plătească transportul. Din această cauză șoferii aveau mereu bilete pentru a le vinde călătorilor. Astăzi însă șoferul a spus că nu are bilet. La scurt timp după ce am urcat în autobuz a apărut o femeie care susținea că este controloare. Nu avea legitimație sau altceva care să ateste acest lucru. Mi-a cerut biletul. I-am explicat că nu am avut de unde să-mi cumpăr și că m-am urcat în autobuz mizând pe biletele care se pot cumpăra de la șofer. I-am arătat abonamentul expirat, care atestă faptul că nu sunt genul care să facă ‘blatul’ pe autobuz, doar că din cauza pandemiei și a anulării cursurilor nu mi-am înoit abonamentul. Am rugat-o totodată să mă lase să cobor la prima stație care are un chioșc de bilete ca să-mi achiziționez tichetul, i-am arătat că aveam banii pregătiți. Dar nici nu a vrut să audă, striga continuu la mine să-i dau cartea de identitate. I-am arătat carnetul de elev, pe care mi l-a luat și a spus că mi-l înapoiază după ce-i prezint cartea de identitate. Într-un final i-am dat-o. Mi-a copiat datele pe un carnețel și a spus că-mi va trimite o amendă acasă”, a declarat eleva.
În sprijinul fetei a sărit un alt călător care le-a întrebat pe controloare de ce nu poartă ecunonul și de ce nu s-au legitimat.
„Nu aveau ecuson, doar un mare tupeu. Am rugat-o pe acea controloare care a fost extrem de agresivă să-mi arate dacă măcar are ecuson. Se vede și pe filmare, l-a căutat la un moment dat prin geantă și nu l-a găsit. Nu doar eu i-am atras atenția că nu poartă ecusonul și că face un abuz, ci și alți călători. Nu a interesat-o însă, a continuat cum a știut ea” a declarat un alt călător.

Citeste și:  Kärcher a curățat Teatrul Sică Alexandrescu și Piața Sfatului din Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.