VIDEO Scripcaru asmute Poliția asupra unui om care a vrut să vorbească despre poluarea Brașovului, la ședința de Consiliu Local

Scene incredibile în ședința de Consiliu Local de marți, când un locuitor al Brașovului a fost la un pas să fie aruncat afară din sală cu polițiștii locali, pentru că a îndrăznit să ridice problema poluării aerului din Brașov. Mai mult, consilierii locali i-au refuzat unui cetățean dreptul la cuvânt în Consiliul Local, pe o chestiune vitală pentru toți brașovenii: poluarea aerului. Iată cât preț pun consilierii locali pe opinia brașovenilor.
Bărbatul este un antreprenor din București care s-a refugiat în urmă cu câțiva ani la Brașov, sperând că va scăpa de aerul poluat și de aglomerația infernală din Capitală. S-a înșelat amarnic, pentru că la Brașov a găsit același aer irespirabil și acelați trafic infernal. Omul a vrut să-și exprime îngrijorarea în fața consilierilor locali, așa că a făcut o cerere de luare de cuvânt la ședința CL de marți. Ceea ce a urmat a fost incredibil: pe motiv că „adresa din buletin este de București, omului i s-a refuzat dreptul de a-și expune opinia. S-a supus votului acordarea cuvântului, dar consilierii locali au votat covârșitor împotrivă. Nu i-a interesat ce are de spus acest om, care deși este „bucureștean” își desfășoară afacerile la Brașov, unde plătește și taxe.

Citeste și:  Ghidul de finanțare pentru sprijinirea investițiilor destinate producției de compost pe bază de gunoi de grajd și alte deșeuri agricole compostabile a fost pus în consultare publică


În apărarea locuitorului orașului Brașov, cu buletin de București, a sărit doar consilierul local Cristian Macedonschi, cel care le-a atras celor prezenți atenția că este „un cetățean și că cetățenii sunt cei care i-au ales pe toți cei din sală și i-au trimis în Consiliul Local să le reprezinte interesele”. Pledoaria consilierului FDGR nu i-a mișcat pe consilieri care au votat pentru a cenzura opinia bărbatului. Mai mult, când acesta a insistat să-și expună problema s-a apelat la polițiștii locali pentru scoaterea din sală a cetățeanului.
Ca și primarul orașului, consilierii locali sunt aleși de locuitorii urbei, pentru ca aceștia să le reprezinte interesele, în speță, brașovenilor. Opinia locuitorilor orașului trebuie să primeze, nu cea personală, nu cea de partid, astfel că orice intervenție venită din partea unui locuitor al orașului ar trebui primită cu interes. Consilierii locali nu reprezintă interesele brașovenilor, pentru că din campania electotală, când au ieșit să ceară voturile brașovenilor, niciodată nu i-au mai convocat pe locuiorii orașului pentru a le afla doleanțele și/sau poziția în raport cu diferitele probleme ale urbei. Consilierii s-au rupt complet de alegători și se mulțumesc să creadă că știu ei mai bine care sunt nevoile brașovenilor.
Brașovenii ar trebui să facă un exercițiu simplu: să încerce să-și amintească exact, CÂND A FOST ULTIMA DATĂ CÂND UN CONSILIER LOCAL LE-A CERUT PUNCTUL DE VEDERE CU PRIVIRE LA PROBLEMELE DE INTERES DIN BRAȘOV!
Asta până acum, pentru că peste circa 6 luni sunt din nou alegeri locale. În curând vor face rând la ușile brașovenilor pentru a cerși un nou mandat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.