Vine apocalipsa pentru piloșii din sistemul bugetar

Guvernantii au anuntat o serie de masuri menite sa tina in frau cheltuielile bugetare, fara taierea salariilor si a pensiilor oamenilor de rand. Deficitul bugetar poate fi mentinut la un nivel de 4% din Produsul Intern Brut si in 2020, daca se iau o serie de masuri, considerate „de bun simt” de guvernanti, fara niciun fel de austeritate pentru cetatenii obisnuiti. Guvernul ia in calcul inghetarea salariilor demnitarilor la nivelul actual, concedierea functionarilor care si-au obtinut posturile care şi-au obţinut posturile pe grade de rudenie sau a celor fără experienţă şi interdicţia cumulării pensiei cu salariu de la stat.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că în perioada următoare vor fi făcute evaluări pentru fiecare minister în parte pentru ca angajaţii fără experienţă să fie concediaţi.

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

„Cei care sunt clienţi politici, nepoţi, iubite sau alte legături cu demnitarii vor trebui să-şi vadă de drum. (…) Am vorbit de exemplu cu ministrul Dezvoltării Regionale, care mi-a spus că în interiorul instituţiei pe care o conduce, la nivel de demnitate se face o reducere cu 40%, la nivel de conducere a instituţiei, o reducere cu 30%, iar la nivel de execuţie, o reducere de 20%. Fiecare ministru va veni cu schema lui, pe care o va prezenta primului-ministru şi va spune ‘acesta este aparatul de lucru pe care noi îl vrem”, a spus Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.