Voluntarii, acei oameni inimoși ai Brașovului

Fie că sunt dintre cei care s-au înscris pe listele de voluntari ale primăriei, fie că sunt voluntari ai unor ONG-uri (Crucea Roșie și Asociația Îngrijire Acasă), fie că vin din partea unor biserici (ortodoxă, adventistă, unitariană, baptistă, reformată), toți au decis că este momentul să facă ceva pentru cei mai puțin norocoși dintre brașoveni. Ei sunt cei care duc pachetele cu alimente la bătrâni, care fac cumpărăturile pentru cei izolați acasă, care intră în centrele de carantină cu mâncare sau cu cele necesare celor de acolo, sunt cei care cumpără medicamente pentru persoanele care nu se pot deplasa și tot ei merg la persoanele vârstnice sau cu dizbilități pentru a îi ajuta cu treburile casei sau cu cele de igienă personală.
Nu le este frică de coronavirus, mai frică le este că nu pot face totul pentru acei brașoveni aflați în nevoie. Pentru ei nu există program de lucru sau weekend, stau lângă telefon și așteaptă să fie sunați din call-center-ul Primăriei sau din cel al Direcției de Asistență Socială ca să mai poată face o faptă bună. Bucuria lor stă în lumina pe care o găsesc în ochii celor pe care îi ajută și în acel mulțumesc spus cu atâta sinceritate.
Astăzi, ca și ieri, 8 dintre acești voluntari au ales să nu se bucure de weekend, ci au preferat să îi ajute pe angajații Serviciului de Relații cu Asociațiile de Proprietari, pentru a pregăti și distribui materialele și echipamentele de dezinfecție. Efortul lor, se traduce în 400 de asociații care au primit în cursul zilei de ieri aceste materiale și echipamente și pot începe dezinfecția scărilor de bloc. Astăzi, alte 400 vor primi aceste materiale. Fără efortul lor, timpul pentru pregătirea și distribuirea materialelor s-ar fi dublat, cel puțin.
L-am întrebat pe unul dintre ei de ce s-a oferit voluntar:
,,Am venit să ajutăm comunitatea, pentru că și comunitatea, la rândul ei, ne ajută pe noi. Dacă nu ne ajutăm unii pe ceilalți, nu ne putem numi o comunitate. Și da cred ca oricui îi este teamă că se va infecta, dar împreună vom trece și peste acestă încercare. Doamne ajută!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.