Vouchere de vacanță de 1.600 de lei pentru profesori și angajații din învățământ: Cine se califică

Valoarea voucherelor de vacanță pentru angajații din Învățământ este de 1.600 de lei pentru anul 2024, conform ordinului semnat de Ligia Deca. Ordinul de ministru nr. 4.440 din 15 mai 2024 stipulează că aceste vouchere sunt acordate celor cu salarii nete de până la 8.000 de lei, raportate la salariul net al funcției de bază din luna acordării.

Concret, ordinul modifică anexa la Ordinul ministrului educației nr. 4072/2023, care aprobă Regulamentul de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile și instituțiile de învățământ de stat, Ministerul Educației și alte instituții publice subordonate sau coordonate de acesta, pentru anii 2023-2026.

După alineatul (6) al articolului 3, se introduc două noi alineate, alin. (7) și (8), cu următorul conținut:
„(7) Pentru personalul din sistemul de învățământ se acordă anual vouchere de vacanță în valoare de 1.600 lei, în perioada 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2026, pentru cei cu salarii nete de până la 8.000 lei inclusiv, conform salariului net al funcției de bază din luna acordării acestora.

Citeste și:  Concert de muzică corală susținut de Vocal Pur, la Biserica Neagră din Brașov

(8) Pentru personalul din sistemul de învățământ, în calculul salariului net al funcției de bază de până la 8.000 lei sunt incluse toate drepturile salariale aferente funcției de bază.”

La articolul 4, alineatul (5) se modifică și va avea următorul conținut: ”(5) Personalul angajat cu mai mult de o normă/post beneficiază de vouchere de vacanță în valoare de 1.600 de lei pe an, în condițiile prezentului articol.”

La articolul 10, alineatul (6) se modifică și va avea următorul conținut: ”(6) Pentru sumele reprezentând vouchere de vacanță se calculează și se rețin contribuții pentru asigurări sociale de sănătate și sunt supuse impozitării în luna în care au fost acordate beneficiarului.”

Citeste și:  Noi decizii ale comisiei de circulație! O parte dintre hotărâri vizează reglementarea circulației pe mai multe străzi din Brașov

La articolul 10, alineatul (8) se modifică și va avea următorul conținut: ”(8) În situația în care contravaloarea voucherului de vacanță este restituită, persoana beneficiază de recalcularea contribuției pentru asigurări sociale de sănătate și a impozitului în luna următoare restituirii.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.