Vremea se răcește semnificativ începând de luni. Aerul polar va aduce ger și ninsori

După un weekend cu temperaturi de primăvară la câmpie, vremea se schimbă brusc și vine iarna adevărată. Meteorologii au anunțat ger și ninsori începând de mâine, 8 ianuarie. Așadar, în zilele următoare se vor înregistra temperaturi negative în toată România.

Elena Mateescu, director general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a declarat la Digi24 că masa de aer polară va aduce frig, lapoviță și ninsoare. În prima parte a săptămânii, minimele pe parcursul nopților și dimineților vor scădea sub minus 15 grade Celsius, în jumătatea nordică a Moldovei, estul Transilvaniei, dar și în regiunile intracarpatice.

„Răcirea este una semnificativă pentru săptămâna 8-16 ianuarie, după care ne așteptăm să intrăm într-un normal din punctul de vedere al regimului de temperaturi și al cantităților de precipitații”, mai spune directorul ANM

Citeste și:  Peste 1 milion de verificări în aplicația eDAC

Al treilea episod de vreme friguroasă nu va afecta încălzirea populației. În plin sezon rece depozitele de gaze din România sunt pline aproape de 90 la sută. La începutul iernii gradul de umplere a fost de aproape 103 la sută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.