Zeci de brașoveni ar putea rămâne fără ajutor social pentru că au câștigat la pariuri

Foto: Fanatik.ro.

Lovitură dată de Curtea de Conturi asistaților social din Brașov și întreaga țară: oamenii rebuie să înapoieze indemnizațiile pentru că ar fi câștigat la păcănele sau la jocurile de noroc. 168 de asisteți social sunt vizati de măsura luată de Curtea de Conturi.

Instituția le-a trimis somații oamenilor acasă după ce i-a găsit figurând cu câștiguri în baza de date a Loteriei Române sau a caselor de pariuri. câștigurile cumulate ale asistaților social sunt de 250.000 de lei.

Cel mai norocos este un asistat social care ar fi câștigat la jocurile de noroc peste 100.000 de lei. Bărbatul este acuzat că nu și-a declarat câștigurile și este pe cale să-și piardă indemnizația lunară.

Citeste și:  Începe un proiect de infrastructură care va deschide calea unei noi conectări rutiere între Braşov şi Sibiu! O alternativă la DN1

Curtea de Conturi nu a mai verificat însă și sumele pe care jucătorii le-au cheltuit până au ajuns la respectivele câștiguri.
Nu doar asistații social din Brașov au intrat în vizorul Curții de Conturi, ci toți beneficiarii indemnizațiilor sociale din țară.

Verificările s-au făcut pe baza raportărilor venite de la Loteria Română și casele de pariuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.