Zeci de gospodării şi străzi inundate de ploaie la Brașov, în urma furtunii puternice de noaptea trecută

În judeţul Braşov, zeci de gospodării, subsoluri şi străzi au fost inundate de ploaie, în urma furtunii puternice de noaptea trecută. Pompierii militari au răspuns la peste 30 de solicitări, pentru a evacua apa.

Totodată, din cauza trăsnetelor, acoperişurile a două case din localităţile Ohaba şi Râşnov au fost cuprinse de flăcări, incendiile fiind stinse.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au acţionat şi pentru a degaja aluviunile scurse de pe versanţi pe carosabil pe drumul naţional care leagă Braşovul de Sighişoara, dar şi pe şoseaua de la Predeal spre Făgăraş.

„În ultimele 12 ore în urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice au fost inundate mai multe gospodării, subsoluri și străzi din judetul Brașov. Pentru înlăturarea efectelor produse în urma inundațiilor pompierii brașoveni au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din gospodării și din subsolurile mai multor locuințe. S-a intervenit pentru localizarea și stingerea incendiilor. De asemenea s-a acționat pe DN 13 și pe DN 73 A pentru degajarea carosabilului. Important de precizat este faptul că în niciuna dintre situațiile gestionate nu s-au înregistrat victime și nicio persoană nu a avut nevoie de asistență medicală, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, Ciprian Sfreja.

Citeste și:  Ilie Năstase vine la Brașov pentru premiera documentarului NASTY! Astăzi, la Cinema One și Cinema City

Judeţul Braşov s-a aflat, azi-noapte, sub cod portocaliu de averse torenţiale şi, pe alocuri, vijelii şi grindină.

Sursa, Rador / Foto. brasov.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.