Ziua de sâmbătă, 19 august, este dedicată sărbătorii Fiilor satului Paloș din comuna Cața

Întreaga suflare a comunităţii din nordul judeţului Braşov îşi va da întâlnire la un eveniment de suflet, la care sunt invitați – practic, rechemați în satul natal – toți cei plecați în țară sau străinătate: copii, nepoţi, rude, prieteni, cunoscuţi, localnici mai tineri sau mai în etate care au pornit pe drumul vieţii din satul Paloş.

În cadrul evenimentului, după slujba de la biserică se va organiza Hora și Parada costumelor populare din zona Rupea, la care se vor alătura toți invitați, fii ai satului plecați peste hotare.

Participanţii, îmbrăcați în straie de sărbătoare, vor merge în alai până la Căminul Cultural, unde va avea loc un spectacol artistic.

Citeste și:  Timp de o lună, Brașovul devine o imensă galerie de artă

Manifestarea este organizată de Primăria şi Consiliul Local Caţa şi face parte din proiectul cultural „Incursiune în istoria satelor Drăuşeni şi Paloş”, cofinanţat cu suma de 30.000 de lei de către Consiliul Judeţean Braşov, în cadrul Programului privind acordarea de finanţări nerambursabile din bugetul propriu al judeţului pe anul 2023 pentru proiectele iniţiate de autorităţi şi instituţii publice.

Dincolo de o plăcută şi nostalgică reîntâlnire a locuitorilor din Paloş, evenimentul are ca scop promovarea tradițiilor și obiceiurilor din acest sat pitoresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.