Ziua funeraliilor Reginei Elisabeta a 2-a, în Regatul Unit

Astăzi, regina Elizabeth II va fi înmormântată, într-o ceremonie privată, în Capela St George’s a Castelului Windsor, la periferia de vest a Londrei. Regina Elizabeth II a murit în 8 septembrie, la 96 de ani, după 70 de domnie.

Potrivit news.ro, funeraliile de stat urmează să aibă loc de la ora 12.00, la Abaţia Westminster, în prezenţa a peste 2.000 de invitaţi, inclusiv sute de demnitari străini şi capete încoronate.

Procesiunea va însoţi sicriul de la Westminster Hall până la mănăstire. Parcursul va dura mai puţin de 10 minute, iar pe traseu vor fi aliniai membri ai Royal Navy şi Royal Marines. Aproximativ 200 de muzicieni vor fi prezenţi, inclusiv cimpoieri şi toboşari din regimentele scoţiene şi irlandeze.

La slujba de înmormântare vor vorbi premierul Liz Truss şi Patricia Scotland, secretarul general al Commonwealth-ului. Arhiepiscopul de Canterbury, Preasfinţitul Justin Welby, va ţine predica.

Citeste și:  Putin a primit doi câini din rasa Pungsan de la Kim Jong Un | VIDEO

După ”Last Post” – omagiul militarilor căzuţi în luptă în armata britanică” – se va păstra un moment de reculegere, în jurul orei 13.55.

După funeralii, sicriul va fi urcat pe un afet de tun şi va fi purtat în procesiune în capitala britanică, până la Arcul Wellington, situat la Hyde Park Corner, unde va fi transferat într-un dric.

Sicriul va fi apoi dus la Windsor, la Capela St Georges, pe Long Walk, o alee care traversează domeniul până la castel, iar ceremonia care va avea loc după aceea va fi transmisă în direct.

Slujba religioasă va avea loc la ora 17.00, la Capelă, în prezenţa a peste 800 de persoane, înaintea ceremoniei de înmormântare, la care vor participa membri apropiați ai familiei. Atunci, nu vor avea acces fotografi şi camere de luat vederi.

Citeste și:  Teodora Brody se întoarce într-un mult așteptat turneu american în care muzica clasică se întâlnește cu jazz-ul

Bijutierul coroanei va îndepărta Coroana Statului Imperial, globul şi sceptrul, care se sprijină deasupra sicriului, şi le va aşeza pe altar.

Sicriul reginei va fi depus în Capela regelui George al VI-lea, o anexă a capelei principale, în care se află tatăl şi mama reginei, dar şi cenuşa surorii sale, prinţesa Margaret. Arhiepiscopul de Canterbury va pronunţa binecuvântarea, care va fi urmată de imnul „God Save The King”.

Sicriul prinţului Philipp, care se află în prezent în Castelul regal, urmează să fie adus în capelă, lângă cel al reginei.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, luni, la funeraliile de stat ale Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a. De asemenea, vor fi prezenţi Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi Principele Radu, împreună cu Principesa Elena şi soţul său, Alexander Nixon.

Citeste și:  Teodora Brody se întoarce într-un mult așteptat turneu american în care muzica clasică se întâlnește cu jazz-ul

La funeralii vor fi prezenţi, printre alţii, preşedintele american Joe Biden, preşedintele francez Emmanuel Macron, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von. der Leyen şi preşedintele Consiliului European Charles Michel. Vor fi prezenţi şi preşedinţii turci Recep Tayyip Erdogan şi brazilianul Jair Bolsonaro, împăratul japonez Naruhito pentru prima sa călătorie în străinătate de la urcarea pe tron ​​în 2019. 

Lista invitaților de la înmormântarea reginei include și un actor neașteptat de la Hollywood. Pe lângă David Beckham, Tilda Swinton sau Daniel Craig, la funeraliile fostei suverane este invitată ca membru special și Sandra Oh. Celebra actriță asiatică face parte din delegația oficială a Canadei fiind membru Ordinului decorată chiar de regina Elisabeta a II-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.