1.603 persoane s-au imunizat la Brașov, în cadrul maratonului organizat de Ziua Armatei

Un total de 5.687 de persoane s-au vaccinat în centrele MApN, participante la maratonul organizat cu prilejul Zilei Armatei României, sub deviza „Împreună pentru viață, Împreună pentru viitor!”. La Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria” din Braşov s-au imunizat 1.603 persoane dintre care 586 cu prima doză, 185 de persoane cu doza rapel, 520 de persoane cu doză unică și 312 persoane cu doza booster;

Reamintim că, din ordinul ministrului apărării naționale, în perioada imediat următoare, sistemul medical militar crește capacitatea de vaccinare împotriva COVID-19 a populației generale.

Începând de ieri, 27 octombrie, a fost extins programul de funcționare, respectiv de la ora 08.00 până la 20.00, de luni până duminică, al centrelor de vaccinare care funcționează în cele 11 spitale militare din București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Focșani, Galați, Iași, Pitești, Sibiu și Timișoara, la care se adaugă Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială „Gl. Aviator Victor Atanasiu”, și Centrul de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu al Armatei (CMDTA) „Acad. Ștefan Milcu” din București.

Citeste și:  Aproape 2.400 de intervenții și peste 9.500 de sancțiuni contravenționale în ultimele 24 de ore

Suplimentar, Direcția medicală a MApN derulează procedurile de reactivare, în cel mai scurt timp posibil, a altor 23 de centre de vaccinare, care vor funcționa în incinta unor unități militare din 17 județe și din Municipiul București, de luni până vineri, între orele 08.00 -16.00.

În toate centrele organizate de MApN, populația generală care dorește să se vaccineze se poate programa prin platforma unică, ori se poate prezenta, la orice oră, în intervalul de funcționare, fără o programare prealabilă. Toate persoanele imunizate vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) și vor primi adeverința de vaccinare, conform procedurilor.

Datele de contact ale celor 23 de centre de vacinare vor fi disponibile pe pagina de internet a MApN, imediat ce acestea vor fi reactivate în Platforma națională de programare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 și vor fi incluse de direcțiile de sănătate publică, pe raza cărora vor fi arondate, în fluxul de distribuție a dozelor de vaccin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.