1.920 de cereri de eliberare a paşapoartelor, depuse în octombrie, la Brașov

În perioada 01-31 octombrie 2021, la ghișeul de primiri cereri al Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte (S.P.C.P.) Braşov au fost depuse 1.920 cereri de eliberare a paşapoartelor (cu 774 mai puține decât în luna precedentă), din care: 1.814 solicitări pentru paşapoarte simple electronice; 106 solicitări pentru paşapoarte simple temporare.


De asemenea, au fost preluate, prin intermediul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în străinătate, 892 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice (cu 367 mai multe decât în luna septembrie a.c.).


În total, în luna octombrie 2021, au fost analizate şi soluţionate 2.812 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi simple temporare (cu 407 mai puține decât în luna precedentă).

Citeste și:  Johann Strauss Ensemble cântă la Braşov pe 12 decembrie! Mesajul emoționant transmis înainte de votul privind aderarea României la Schengen 


În perioada menționată, au fost eliberate, prin intermediul ghișeului de eliberări de la sediul S.P.C.P. Brașov, 2.474 paşapoarte, cu 910 mai puține decât în luna august a.c.


În luna octombrie 2021 s-au înregistrat şi soluţionat 259 cereri din partea cetățenilor români cu domiciliul în străinătate (-185 față de luna precedentă), din care: 58 cereri primite la ghişeu; 201 cereri primite de la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate.


În perioada 01-31.10.2021 au fost primite de la instanţele de judecată 140 de comunicări (+76 față de luna august), pentru care au fost implementate în evidenţe – conform prevederilor Legii nr. 248/2005, privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, precum şi a procedurilor în vigoare – un număr de 68 de restricţii de tip „I – Activ”, pentru cetăţenii români împotriva cărora autorităţile competente au dispus suspendarea dreptului la libera circulaţie în străinătate (+27 față de luna septembrie).
De asemenea, au fost eliberate 10 adeverinţe pentru cetăţenii români care doresc să desfăşoare în mod legal activităţi lucrative în străinătate şi nu au suspendat dreptul la libera circulaţie în străinătate (-3 față de luna precedentă).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.