10 zile până la prima cursă de „coastă” a sezonului | TROFEUL RÂȘNOV 2022

Numele a 30 de piloți se află pe lista provizorie de start pentru prima etapă a sezonului de viteză în coastă – Trofeul Râșnov Dekra by Ice Team, etapa de coeficient 2 care se va desfășura în primul weekend al lunii aprilie pe istoricul traseu cunoscut iubitorilor de sport auto sub denumirea de „Valea Cetății” de la Râșnov.

Ținând cont că înscrierile continuă până vineri 25 martie ora 16:00 organizatorii sunt încrezători că numărul celor care vor lua startul la Trofeul Râșnov Dekra by Ice Team se va tripla, luând în calcul și faptul că la această etapă pot participa și posesorii de licențe de o zi (One Event), deja licențiați exclusiv pentru campionatul de „coasta 2” denumită începând din acest sezon Campionatul Național de Viteză în Coastă de coeficient 1.  Aceștia din urmă pot considera etapa râșnoveană ca pe o etapă de test în vederea pregătirii participării lor la prima etapă a CNVC-1, programată pentru 7-8 mai pe traseul din stațiunea turistică Cheile Grădiștei.

Citeste și:  „Regele nu moare”: albumul dedicat actorilor Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț va fi lansat de Ziua Regalității

De altfel, și piloții licențiați pentru raliuri pot lua în considerare o sesiune de teste pe traseul de la Râșnov, înainte de Raliul Maramureșului – prima etapă CNR a sezonului care se va desfășura în weekend-ul următor coastei râșnovene.

Odată cu anunțarea etapei râșnovene de către organizatorii, și numărul partenerilor tradiționali ai Auto Blic a crescut prin cooptarea în calitate de parteneri oficiali a companiilor Dekra și Ice Team. Reprezentantul companiilor, domnul Ionuț Ienășel, el însuși pilot de „coastă” și de raliu, a declarat:

„Suntem bucuroși să ne alăturăm puternicului grup de parteneri locali și naționali, susținători ai clubului Auto Blic, pentru competițiile automobilistice organizate. Profit de această ocazie și vreau să anunț startul unui proiect la care personal țin foarte mult. Și anume, dorim ca începând cu această etapă să invintăm alături personalități ale sportului cu motor, sportivi retrași din activitate dar care au rămas alături de acest sport atât de îndrăgit de un număr însemant de tineri. Sunt bucuros și încântat să anunț că prima invitație a noastră, adresată domnului Constantin (Puiu) Rusu, a fost acceptată. Astfel, multiplul campion național de viteză în coastă și de raliuri, dar și un excepțional șlefuitor de talente, Puiu cum îl cunosc fanii dar și sportivii auto, va fi alături de noi pe tot parcursul weekendu-ului 1-3 aprilie 2022. De altfel, domnul Rusu va participa la Trofeul Râșnov Dekra by Ice Team în dublă calitate: de invitat și ca instructor consilier pentru sportivii care vor evolua în CNVC 2022”

Exista și o noutatate supremă pentru Trofeul Râșnov Dekra by Ice Team, și anume faptul că odată cu ridicarea restricțiilor anti-pandemice, se deschid porțile „tribunelor” pentru fanii tuturor sporturilor. Așadar organizatorii așteptă publicul la Râșnov sub deviza: „Respectându-ne legendele, ne asigurăm viitorul!

Citeste și:  București, Cluj-Napoca și Brașov, în topul orașelor cu cele mai multe comenzi în zilele de Paște

Organizatorii mai transmit că „PACEA nu are granițe! Poporul ucrainean și întreaga lume vor PACE! Opriți acest război! Suntem alături de poporul ucrainean!

Trofeul Râșnov DEKRA by ICE TEAM este un eveniment susținut de Primăria și Consiliul Local Râșnov, organizat de clubul sportiv Auto Blic, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.